Raw strava – někdy také syrová či "živá" je strava, která neprošla tepelným zpracováním – zahřátím nad 45°C. Proč? Tepelnou úpravou se ničí nutriční hodnoty potravin, enzymatická aktivita a mění se ...
Blog, Strana 13
Chcete – li si užít relaxační koupele, nepotřebujete k tomu lázeňské procedury, protože si je můžete připravit i doma. Nejen, že vás příjemně naladí, ale také podpoří váš organismus a zlepší některé j...
Bez černý je jednou z nejvíce oblíbených bylin lidového léčitelství. Jejích účinků využívali již naši předkové. Keře najdeme na stráních, podél cest, na okrajích lesů, v parcích. Využít jej můžeme ja...
Víte, co jsou antioxidanty? Jsou to látky, které pomáhají v boji proti volným radikálům. Ty vznikají v našem organismu při zporacování potravin, nebo se nacházejí v ovzduší (smog, cigaretový kouř). Je...
Mořské řasy jsou po celá staletí součástí jídelníčku pobřežních národů Asie (především Japonsko, Čína a Korea). V malé míře se konzumují i v Evropě. V současné době si začínají nacházet celou řadu pří...
Med se využívá již od nepaměti v péči o pleť, kterou hojí, vyživuje, regeneruje a vyhlazuje. Můžete jej použít pro všechny typy pleti a díky svým antibakteriálním vlastnostem je vhodný k ošetření i p...
Pro regeneraci, zdraví a oživení našich vlasů je vhodné dopřát jim občas ozdravnou masku. Na vlasy působí z okolí celá řada negativních faktorů – nanášení stylingových přípravků, časté barvené, úpravy...
Mrkev je běžné k dostání snad v každé domácnosti, jde o zeleninu, která je oblíbená v kuchyni. Používá se jako hlavní jídlo, příloha v podobě salátu, do polévek nebo například na v...
Pšeničné klíčky obsahují celou řadu vitamínů a léčivých látek. Nejen klíčky, ale i olej zvyšují fyzickou kondici a pomáhají v boji proti únavě. Zdravotní výhody oleje Olej je čistě přírodní rostlinn...
Maca peruánská je královna peruánských AND a řadí se mezi superpotraviny. Vzhledově se připodobňuje k mrkvi a pěstuje se ve výšce okolo tří až čtyř tisíc metrů nad mořem. Maca obsahuje spoustu sa...