Seznamte se se slaměnkovým olejem

Slaměnka je rostlinka známá díky svému pozitivnímu působení na kůži, kterou obnovuje. Také je využívána při detoxikaci těla, povzbuzuje cirkulaci. Najdeme ji jako součást produktů proti stárnutí, právě díky obnovujícím účinkům a to především na suchou a povadlou pleť. Napomáhá v boji proti vráskám a pleti propůjčuje mladiství a zářivý vzhled.

Aromaterapeutické účinky oleje

Antialergické – pomáhá zmírňovat negativní projevy při astmatu a senné rýmě.

Stimulující – podporuje činnost nervové soustavy, ovlivňuje cirkulaci krve, reguluje hypertenzi.

Regenerační – regeneruje pokožku, aktivuje růst zdravých buněk.

Analgetické – využívá se proti bolestem při artritidě nebo různých formách vykloubenin a bolestí zad. Ulevuje od bolesti při poštípání hmyzem.

Protizánětlivé – olej je účinný při snižování zánětů způsobených teplotou.

Využití v kosmetice

Objevuje se jako účinná složka především obličejových regeneračních krémů nebo olejů, které jsou vhodné především pro suchou pleť. Pozitivně působí při některých formách suchách ekzémů či lupénce. Vyskytuje se i jako součást některých koupelových a masážních preparátů.

Používání

Před použitím udělejte test snášenlivosti. Pokud máte citlivou kůži, použijte ředěný s nosným olejem (jojobový, mandlový, kokosový). Při používání v období těhotenství konzultujte s lékařem.

Při artritických potížích jej smíchejte s olejem euklapytovým.

Při aplikaci na spánek a zátylek pomáhá ulevit od napětí, podporuje činnost nervové soustavy, pomáhá snižovat úzkost a nervové napětí.

Při aplikaci na pokožku ji činí hladkou a jemnou a pomáhá ji udržovat vláčnou. Díky tomu nedochází k dehydrataci a popraskání kůže.

Pokud chcete vytvořit směs, je ideální v kombinaci s olejem levandulovým, z růží, neroli, limetkovým, sladkým pomerančem, Saga nebo Ylang – Ylang.