Přírodou proti vráskám

Kdo by netoužil mít mladistvou pleť bez vrásek. Určitě jste již vyzkoušeli celou řadu kosmetických přípravků. Co také zkusit něco přírodního?

Hydratace pleti se zdravými oleji

Suchá kůže je mnohem náchylnější k poškození. Pokud tedy chcete vyzkoušet přírodní prostředky, sáhněte do nabídky hydratace, pro níž jsou vhodné některé přírodní oleje:

Šípkový olej – obsahuje velké množství vitamínu A, nemá žádné aroma, pro pokožku je lehký, navrací jí pružnost, pevnost a dodá výživu. Můžete ho použít místo pleťového krému.

Kokosový olej – má antibakteriální vlastnosti, pokožku hydratuje a dodá výživu.

Arganový olej – díky vysokému obsahu vitamínu E a mastných kyselin pokožku chrání a omlazuje.

Avokádový olej – obsahuje velké množství vitamínů, pokožku hydratuje do hloubky.

Olivový olej – dodá pleti živiny a zvláční ji.

Dodejte tělu vitamíny

Zejména je to kyselina L – askorbová (vitamín C), tělo ji potřebuje k syntéze kolagenu, který zajistí pokožce pružnost. Bez něj je pokožka ochablá a má větší sklon k tvorbě vrásek. Do jídelníčku zařaďte například jahody, rajčata, kiwi, kapustu nebo brokolici.

Tipy na závěr

Ananasová šťáva – obsahuje velké množství AHA kyselin (použití na peeling). Pozor, může být agresivní, před použitím zkuste na krku.

Celerová maska – je vhodná pro všechny typy pleti – několik řapíků celeru nasekáme na drobné kousky, smícháme s tvarohem a naneseme na obličej, kde necháme působit 20 minut.

Citronová šťáva má vypínací efekt. Smícháme tvaroh (asi 3 lžíce), mléko a šťávu z poloviny citronu, naneseme na obličej a necháme působit 20 minut.

Med – obsahuje enzymy, které pleť nejen vyživí, ale i hydratují a pomáhají vyhlazovat jemné vrásky.

Salátová okurka – zajistí hydrataci a vyhlazení pleti. Šťávu z poloviny okurky smícháme s bílým jogurtem (2 lžíce) a jedním bílkem, naneseme na obličej, případně dekolt a necháme působit 20 minut.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz