Himalájská sůl jako alternativa soli klasické

Sůl obsahuje sodík a chlorid. Sodík patří, v lidském těle, mezi důležité minerální látky. Nalezneme jej v mimobuněčných tekutinách, kde pomáhá s udržování správného tlaku a stálého vnitřního prostředí. Kromě toho má významný podíl na svalových a nervových přenosech. Velmi významným zdrojem tohoto minerálu je právě sůl.

 

Sůl každý z nás používá při přípravě jídel. Důležité je však nejen její množství, ale také kvalita. Velmi kvalitním druhem je sůl himalájská. Ta vznikala po velmi dlouhou dobu, krystalizací mořské vody, v himalájských oblastech. V současné době se sbírá na úpatí Himalájí. Obsahuje velké množství prvků nezbytných pro správné fungování našeho těla (kromě jiného i vápník, hořčík, fosfor, sodík nebo železo). Nalezneme v ní i stopové prvky (měď, jód, selen). Je to produkt čistě přírodního charakteru, který neobsahuje žádné přidané chemické látky. Růžové zbarvení soli dodá příměs železa.

  • Zdravotní přínosy himalájské soli

Díky obsahu tělu prospěšných látek nabízí himalájská sůl celou řadu zdravotních výhod. Pomáhá regulovat krevní tlak a cukr v těle, vyrovnávat pH, zlepšuje absorbci živin v oblasti zažívacího traktu, podporuje zdraví cév, kostí a dýchací soustavy, má pozitivní vliv na zdravý spánek, zpomaluje nástup prvních příznaků stárnutí, bojuje proti svalovým křečím.

  • Využití himalájské soli

Himalájskou sůl můžeme používat v kuchyni, dokonale nahradí klasickou sůl kuchyňskou. Velmi oblíbené jsou i dekorace, především ve formě solných lamp. Ty pomáhají čistit vzduch. Menší krystalky můžeme použít jako dekorativní prvky do misky nebo skleněné nádoby. Himalájská sůl je vhodná pro přípravu očišťující  a relaxační koupele. Z krystalů himalájské soli se vyrábějí i různé dekorativní předměty ve formě sošek.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz