Pochutnejte si na lyofilizovaném ovoci

Pochutnejte si na lyofilizovaném ovoci

Že čerstvé ovoce je zdravé a našemu tělu poskytuje nejen vitamíny, ale i minerály, antioxidanty, vlákninu, stopové prvky a celou řad dalších užitečných látek, to ví každý. Už jste ochutnali ovoce lyofilizované? Pokud ne, je ten správný čas.

Co je lyofilizované ovoce a jaké výhody našemu tělu nabízí?

Jedná se o ovoce, které je sušené hlubokým mrazem, za velmi nízkého tlaku. Díky tomuto postupu voda nemrzne a nepoškozuje se tak původní struktura plodů. Kromě toho během tohoto zpracovatelského postupu v ovoci zůstávají zachované všechny tělu prospěšné látky. Neobsahuje žádné přidané cukry, přesto je velmi lahodné. Oproti tomu ovoce sušené klasickým způsobem obsahuje přirozených cukrů větší množství. Také v něm nenaleznete žádná barviva, barva ovoce je přirozená. Při správném skladování vám vydrží dlouhou dobu, pokud je tedy dříve nesníte.

Během tradičního sušení prochází ovoce teplem v sušičce. Může tak ztratit nejen svoji původní barvu, ale někdy i lahodnou chuť.

Při lyofilizaci se nejprve ovoce zmrazí a teprve následně je umístěné do sušičky. Díky tomuto postupu a nižšímu tlaku se voda v ovoci obsažená promění na páru. Díky sušení ve vakuu ovoce nemění svůj tvar, barvu, neztrácí chuť a zachovává si všechny tělu prospěšné látky, které nabízí ovoce čerstvé.

Pokud tedy hledáte zdravou alternativu pro svačinu nebo zdravé mlsání, třeba k televizi, pak je lyofilizované ovoce tou správnou volbou. Je to totiž 100% přírodní produkt.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz