5 základních způsobů, jak posílit imunitu

Imunitní systém je pro správné fungování našeho těla velmi důležitý. Jeho úkolem je eliminovat a likvidovat škodlivé bakterie a mikroorganismy, které se do našeho těla dostávají z vnějšího prostředí. Mohou se však vyskytovat i uvnitř organismu.

Pokud dojde k oslabení imunity, projeví se to různými způsoby. Mezi ty nejčastější patří vyšší náchylnost k různým druhům infekcí.

Jak posílit imunitu přirozenou cestou?

Na imunitu má vliv nejen náš životní styl, ale také životní prostředí, ve kterém žijeme a pracujeme. Imunitu můžeme posilovat různými způsoby.

  1. Vhodné potraviny

Základ pro naše zdraví tvoří vhodná strava. Samozřejmostí je čerstvé ovoce a zelenina. V jídelníčku by se však měla objevit také probiotika, jež pozitivně ovlivňují zdraví střev, které s dobrou imunitou také souvisí. Jedná se o jogurty, kefíry nebo třeba potraviny fermentované.

  1. Dostatečný přísun vitamínů a minerálů

Mezi vitamíny, které dokonale podpoří imunitu, patří především A, B, C a D. Z minerálů je to pak chrom, zinek, vápník nebo selen.

  1. Dostatek pohybu

Také pohyb naši imunitu utužuje a vůbec se nemusí jednat o sportovní aktivity na profesionální úrovni. Jakýkoli druh aktivního pohybu patří do zdravého životního stylu. Může se jednat třeba o pravidelné procházky nebo práci na zahradě.

  1. Dostatečný a kvalitní spánek

Klíčem pro dobré zdraví je i kvalitní a dostatečný spánek, při němž si tělo dokonale odpočine a zregeneruje se. Jestliže tělo trpí dlouhodobě nedostatkem spánku, je oslabeno jeho fungování i imunita. Můžete jej podpořit čajovou směsí určenou pro dobrý spánek.

  1. Dostatečný pitný režim
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz