Kosmetiku z ořechů si zamilujete

Ořechy jsou nejen k jídlu, ale vyrábí se z nich i kvalitní kosmetika, která tělu poskytuje celou řadu výhod. Pojďme si některé z nich přiblížit.

Olej z lískových ořechů

Je velice jemný, výživný a po jeho aplikaci pokožka získává hebkost a sametový vzhled.

Je vhodný pro pokožku podrážděnou, neboť uklidňuje a napomáhá při regeneraci. Při pravidelném používání vyrovnává mastnou pleť a smíšenou pleť udržuje v rovnováze. Mohou jej používat i ti, kteří mají pokožku citlivou. Umí proniknout hluboko do kůže, proto se používá do krémů na suchou a poškozenou kůži.

Pokud jej smícháte s olejem šípkovým, vytvoříte si účinný prostředek na jizvy a strie.

Mandlový olej

Tento druh oleje byl známý již ve starém Egyptě, kde jej, spolu s olejem olivovým, využívali k léčebným účelům.

Olej je jemný a po nanesení se velice dobře vstřebává do kůže. Velké využití najde u těch, kteří mají suchou kůži, neboť olej má uklidňující a regenerační účinky. Pokožce navrací elasticitu, hydratuje ji a zabraňuje vzniku strií.

Velice často se používá jako součást výživných či hydratačních krémů nebo vlasové kosmetiky.

Makadamiový olej

Tento olej je ideální pro pokožku suchou či stárnoucí a málo vyživené a lámavé vlasy. Obsahuje velké množství zinku a nenasycených kyselin, tato kombinace je vynikající pro zjemnění a zvláčnění pokožky, která tak zůstane hebká a pružná. Další jeho výhodou je schopnost regenerace a hojení kůže. Díky tomu, že se skvěle roztírá a vstřebává, se často používá i jako olej masážní.

Podobné účinky má olej i na vlasy, především na ty, které jsou poškozené či nepoddajné. Můžete jej využít jako vlasovou masku.

Kokosový olej

Tento olej si nachází, v poslední době, stále více příznivců. Hodí se pro ošetření pleti citlivé či suché. Díky antibakteriálním účinkům je vhodný na opary.

Velice oblíbené jsou vlasové zábaly, které jsou vhodné pro vlasy suché, poškozené či krepaté.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz