Oleje ze semínek v kosmetice

Konopný olej

Získává se lisováním plodů konopí setého, používají se semínka konopí technického, která obsahují velké množství mastných kyselin, fytosteroly, minerály a vitamíny. Olej se lisuje za studena.

Využití v kosmetice

Konopný olej má široké spektrum pozitivních účinků na lidskou pokožku. Je hypoalergenní, pokožku výborně vyživuje, má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Je vhodný pro pokožku suchou, citlivou či problematickou. Pomáhá vyrovnávat nejen pH pokožky, ale i hydrataci a přispívá k odolnosti vůči vnějším vlivům. Pozitivní vliv má i na nehty a vlasy, kterým navrací lesk a zlepšuje jejich kvalitu, pružnost a vitalitu. Ideální je použít jej jako vlasový zábal, kterým tak maximálně využijete jeho regeneračních účinků.

Díky své výborné roztíratelnosti jej najdeme i jako součást řady kosmetických produktů – masážní oleje, krémy, masti, balzámy na rty, pleťové vody, ale i tělová mýdla a šampony.

Slunečnicový olej

Získává se lisováním slunečnicových semen. Používá se nejen jako olej jedlý, ale najdeme jej i jako zvláčňující složku v celé řadě kosmetických přípravků. Kromě nenasycených kyselin obsahuje také vitamín E, díky kterému pomáhá chránit buněčné membrány proti volným radikálům.

Našemu tělu nabízí celou řadu pozitivních vlastností – zvláčňuje, regeneruje, podporuje vitalitu pokožky, dobře se vstřebává, je vhodný pro pokožku povadlou a suchou. POZOR – při dlouhodobém používání vysušuje, proto je vhodné jej kombinovat s dalšími oleji.

Najdete ho také jakou součást různých masážních směsí a je vhodný k maceraci bylin.

Sezamový olej

Tento druh oleje je vynikající jako prevence proti osteoporóze. Olej je hypoalergenní. Poskytuje celou řadu výhod pro naši pokožku – hloubkově ji čistí, hydratuje a dodává zdravý vzhled, chrání ji před předčasným stárnutím, udržuje ji vláčnou. Podporuje hojení ran a jizev.

V období těhotenství pomáhá zabraňovat vzniku strií.

Masáže s přídavkem sezamového oleje zmírňují stres a nervozitu.

Lze jej použít i jako vlasovou výživu – pomáhá vlasy vyživit a bojuje proti předčasnému šedivění. U pokožky hlavy zvyšuje její prokrvení a také ji dodává výživu. Pokud máte vlasy suché, lze jej použít jako bezoplachový kondicionér. Pro dokonalou hydrataci jej můžete použít jako vlasovou masku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz