Raw kakaový dort s avokádem a malinami

kakaovy-dort-recept

Ingredience

900 g vypeckovaných datlí
360 g loupaných lískových ořechů
120 g raw kakaového prášku
300g malin
125g opečených a na hrubo nasekaných lískových ořechů
Poleva
  • 4 avokáda
  • 4 lžíce medu
  • 150 g raw kakaového prášku
  • 100g quinoy

Instrukce

  1. Dejte datle a nasekané ořechy do mísy, zalijte vařící vodou a nechte vsáknout asi 20 až 30 minut.
  2. Dužiny z avokád dejte do kuchyňského robotu, přidejte med a kakaový prášek a rozmixujte do hladka. Přidejte med nebo kakao podle chuti, pokud je poleva příliš hořká nebo chutná silně po avokádu.
  3. Dejte do lednice. Z datlí a ořechů slijte přebytečnou vodu a rozmixujte je ve vyčištěném kuchyňském robotu. Posupně přidávejte kakaový prášek, až dostanete hladkou, hustou konzistenci. Uložte do chladu.
  4. Vyložte kulatou, 15 cm velkou dortovou formu pečicím papírem. Nalijte polovinu směsi dovnitř, uprostřed vytvořte dolík, do kterého nasypte 200 g malin, poté přilijte zbytek směsi, uhlaďte hořejšek a nechte odpočinout asi 2 hodiny.
  5. Před podáváním vyjměte koláč z plechu a přelijte jej polevou. Ozdobte zbývajícími malinami a praženými oříšky. Koláč vydrží přes noc v lednici.