Dýně na kari

dyne-recept

Ingredience

1 kg dýně hokaido
1 zelená paprika
2 červené papriky
180 g fazolek
2 cibule
1 lžíce oleje
1 plechovka kokosového mléka
80 g oloupaných (pražených) arašídů
2 lžíce kari koření
1 lžíce skořice
½ lžičky chilli
1 a ½ lžičky soli

Instrukce

  1. Cibuli nakrájejte najemno a nejlépe v pánvi wok poduste v troše vody do měkka. Přidejte lžíci oleje a jemně pečte do zlatova.
  2. Přidejte nakrájené papriky a fazolky. Chvíli restujte a míchejte.
  3. Poté přidejte sůl a koření a ještě 2 minuty míchejte. Přilijte kokosové mléko, přiklopte poklicí a nechte přijít k varu.
  4. Dýni si předem rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostičky. Můžete nechat větší kusy. Slupku z dýně neloupejte.
  5. Nyní do pánve přidejte i dýni, promíchejte a nechte pod poklicí na mírném plamenu dojít, až změkne všechna zelenina. Ale pozor, nerozvařit. Dýně směs krásně zahustí.
  6. Nakonec vmíchejte arašídy, případně dosolte či přidejte kari dle chuti. Podávejte s rýží, nejlépe jasmínovou či basmati.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení