Kakaovo-rýžové křupavé řezy

kakaove-rezy-recept

Ingredience

20 čerstvých datlí
2 lžíce mandlového másla
1 hrst nasekaných ořechů
3 hrsti hnědé rýže
špetka mořské soli
čokoládová omáčka:
  • 200 g medu
  • 100 g kakaový prášek
  • ½ lžičky mleté ​​skořice

Instrukce

  1. Začněte čokoládovou polevou. Umístěte všechny přísady do malé pánve a zahřívejte na mírném ohni asi 2 až 3 minuty, dokud se všechny složky nespojí a nevytvoří hladkou a lesklou směs.
  2. Poté sejměte z plotny. Vezměte plech a vyložte jej pečicím papírem, jemně nasekejte datle a rozmixujete je s mandlovým máslem, ořechy, uvařenou rýží a špetkou mořské soli, až se ze směsi stane téměř pasta.
  3. Pokud nemáte čerstvé datle, můžete použít i sušené, ale budete je muset předtím namočit do horké vody asi na 20 minut.
  4. Ve velké míse smíchejte datle s čokoládovou polevou a dobře promíchejte. Nalijte směs rovnoměrně na plech tak, aby vrstva byla asi 1, 5 cm vysoká a dejte do lednice asi na dvě hodiny.
  5. Podávejte se šálkem čaje.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení