Dušené fazolky s tymiánem a ořechy

fazolky-recept

Ingredience

500 g fazolových lusků
lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
1 cibule
1 snítka tymiánu
200 ml zakysané rostlinné smetany
svazek bylinek
hrst vlašských ořechů

Instrukce

  1. Fazolové lusky očistěte, omyjte a nechte okapat.
  2. V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte olej, vsypte nakrájenou cibuli a plátky česneku a osmahněte.
  3. Přidejte lusky, ještě chvíli opékejte a přidejte spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, osolte, opepřete, přidejte tymián a duste ve vlastní šťávě pod poklicí do měkka.
  4. Do zakysané smetany vmíchejte bylinky a podle chuti osolte.
  5. Překrájené ořechy opražte nasucho na pánvi.
  6. Lusky při podávání doplňte bylinkovou smetanou a posypte opraženými ořechy.