Pšenice - semínka na klíčení 50 g
Kód: 16876Související produkty
Detailní popis produktu
Pšeničné klíčky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů A, B, C a E obsahují zejména velké množství hořčíku, vápníku, fosforu, železa, niacinu, thiaminu a kyselinu pantotenovou.
Klíčky pšenice jsou velmi vhodné pro lidi, kteří nepracují manuálně a jsou vystavení velkému stresu. Látky obsažené v klíčcích pšenice pomáhají redukovat permanentní únavu, zlepšují trávící proces v zažívacím traktu, zlepšují paměť a stimulují k lepšímu výkonu. Dále stimulují práci srdce a nervový systém a obecně mají vliv na pomalejší stárnutí našeho těla. Zlepšují stav kůže, posilují vlasy a nehty.
Klíčky pšenice mají nasládlou chuť a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě.
Použití:
Hodí se na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, k vaječným pokrmům, do omelety, do omáček, jako přísada do polévek a do těsta pro domácí výpek chleba či jiného pečiva. Pro svou jemnou a nasládlou chuť jsou velmi vhodné jako doplněk stravy u dětských jídel.
Jak klíčit?
V nejlepším případě si pořídíme BIOMISKU na klíčení. V níž se vše děje. Doba namáčení semínek max 10 hodin. Klíčení mezi 3-4 dny. Ideální teplota je pro ně cca 18-22°C. Sklízí se při velikosti 4-6 cm. Před konzumací se musí klíčky opláchnout. Semena jsou vypěstována bez použití chemických prostředků a umělých hnojiv, v souladu s normami EU
Balení: 50 g
Expirace: minimálně 1 rok od zakoupení
Země původu: EU
Doplňkové parametry
Kategorie: | Biomiska, semínka na klíčení |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Obsah: | 50 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.