Yerba Mate – lahodný čaj s celou řadou zdravotních benefitů

yerba-mate-2438161_1280

Yerba Mate patří mezi tradiční jihoamerické nápoje. Nachází si však oblibu po celém světě. Má sílu  jako káva, zdravotní výhody čaje a rozdává dobrou náladu jako čokoláda.

Zdravotní přínosy čaje

Yerba Mate se vyrábí z lístků stálezeleného stromu cesmína paraguayská, který se pěstuje především na území Argentiny, Brazílie, Paraguaye a Uruguaye.

  • Velké množství tělu prospěšných látek

Patří mezi ně xanthiny, které působí jako stimulanty. Do této skupiny se řadí, mimo jiné, kofein a theobromin. Dále se jedná o saponiny, které mají protizánětlivé účinky a pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. Zapomenout nesmíme ani na polyfenoly. Tyto antioxidanty jsou spojovány se snižováním rizika výskytu celé řady zdravotních obtíží. Jejich obsah je o něco větší, než v čaji zeleném.

  • Dostatek energie

Vzhledem k obsahu kofeinu může zvýšit naši energetickou hladinu a snížit únavu. Zlepší naši bdělost.

  • Zlepšení fyzického výkonu

Kofein zlepšuje kontrakce svalové hmoty a zlepšuje sportovní výkony.

  • Pomoc v boji proti infekcím

Sloučeniny v čaji obsažené pomáhají předcházet vzniku některým druhům infekcí, bojují proti škodlivým bakteriím a parazitům v našem těle.

  • Podpora imunitního systému

Saponiny, které nápoj obsahuje, patří mezi přírodní sloučeniny, jež mají protizánětlivé účinky. Kromě toho v nápoji nalezneme malé množství vitamínu C a E, selenu a zinku. Tyto látky také podporují silnější imunitní systém i naše zdraví.

  • Pomoc při hubnutí

Pokud se snažíte o redukci vaší hmotnosti, Yerba Mate podporuje spalování tuků a trávení a zrychluje metabolismus. Je tedy vhodným pomocníkem během redukční diety.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz