Vyzkoušejte benefity moringového oleje

Moringový olej se řadí do skupiny rostlinných olejů. Jeho blahodárné  účinky byly známé již ve starověku a využívala je i samotná Kleopatra.

Olej se vyrábí lisováním semen stromu Moringa oleifera za studena. Ta obsahují velké množství přírodních olejů. Moringa oleifera je opadavý stromek, jehož domovinou je Indie. Moringový olej je hojně využívaný v kosmetice. Má bledě žlutou nebo světle hnědou barvu a je velmi stabilní, proto se, kromě jiného, využívá jako stabilizátor kosmetických přípravků.

  • Tělu prospěšné látky a účinky oleje

Obsahuje velké množství antioxidantů, vitamínů a mastných kyselin. Jeho účinky jsou hydratační, regenerační, protizánětlivé a antibakteriální. Navíc poskytuje anti-ageing efekt. Pomáhá v boji proti vráskám, má blahodárné účinky na suché a poškozené vlasy nebo na pleť aknózní, zmírňuje vzhled pigmentových skvrn, obnovuje vitalitu a pevnost pleti a dodá jí zářivý vzhled.

V čistě přírodní formě je účinným pomocníkem proti nepříjemným projevům, které se na kůži objevují po štípnutí hmyzem. Lze jej použít i na pomoc proti oparům. Díky svým antibiotickým a antimykotickým vlastnostem je vynikajícím pomocníkem v boji proti kožním zánětům a mykózám.

V případě použití na pleť se aplikuje na pokožku odlíčenou a navlhčenou. Ideální výsledek se dostaví v případě noční aplikace.

Má pozitivní vliv v boji proti vráskám, sjednotí barevný tón pleti, obnoví její pevnost, dodá jí vitalitu a zářivý vzhled. Pomáhá s péčí o pleť aknózni.

Pozitivně působí jak na pokožku hlavy, tak i na vlasy. Těm dodá lesk, omezí jejich lámavost a třepení a je dokonalým prostředkem pro regeneraci. Vyzkoušet můžete olej jako zábal. Postačí několik kapek oleje vetřít do umytých a vlhkých vlasů a zabalit je do vyhřátého ručníku. Po hodině vlasy opláchneme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz