Cordyceps, Reishi nebo Shiitake – houby, které pomáhají

Tyto druhy hub se v přírodní medicíně používají po celá dlouhá staletí. Nejčastěji se objevují v tradiční medicíně čínské. Ta využívá nejen léčivou sílu hub, ale také celé řady bylinek – známých i těch méně známých. Účinky hub na naše tělo jsou různé a to v závislosti na obsah účinných látek.

Cordyceps

Domovinou této houby jsou oblasti Tibetu, Nepálu, Japonska a Vietnamu. Jedná se o houbu parazitického typu. Pro svůj růst využívá těla housenek.

  • Zdravotní přínosy

Tradiční čínská medicína používá tuto houbu pro podporu energie a imunitního systému nebo při obtížích ledvinového nebo jaterního charakteru. Také prý prospívá soustavě dýchací. Kromě toho by její pravidelné užívání mohlo pomoci se snížením vysoké hladiny cholesterolu nebo při bolestech souvisejících s artritidou.

Reishi

Tento druh houby je často používán v čínské medicíně a je považován za symbol dlouhověkosti.

  • Zdravotní přínosy

Obsahuje látky, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a vysoký krevní tlak. Její vlastnosti jsou nejen antibakteriální, ale také antimykotické antivirové. Mezi její další přínosy patří podpora imunitního systému, mozkových funkcí, funkcí oběhové soustavy a činnosti ledvin. Také má pozitivní vliv na zpomalení procesů souvisejících s předčasným stárnutím.

Shiitake

Čínská medicína tento druh houby cení především díky povzbuzujícím a posilujícím účinkům.

Zdravotní přínosy

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz