Víte, které vitamíny a minerály posilují imunitní systém?

Víte, které vitamíny a minerály posilují imunitní systém?

Vitamíny

Bylo prokázáno, že některé vitamíny mají schopnost podpořit imunitní systém a zvyšují schopnost těla bránit se proti infekci.

Hraje ústřední roli v imunitní funkci a často se využívá pro posílení obranyschopnosti těla. Dostatečný přísun vitamínu C může pomoci zmírnit příznaky a zkrátit dobu trvání respiračních infekcí.

Jedná se o velmi důležitou mikroživinu, která má podíl na mnoha aspektech zdraví. Je nedílnou součástí funkce imunitních buněk a jeho nedostatek v těle může zvýšit riziko infekce.

Je důležitý pro zdravý zrak, podporu zdraví pokožky a podporu správného růstu a vývoje. Také hraje důležitou roli pro vývoj imunitních buněk, které jsou nezbytné pro boj se zánětem a infekcí.

Jedná se o silný antioxidant. Bojuje proti volným radikálům a předchází oxidativnímu poškození buněk. Jeho dostatek v těle posílí imunitní funkce, zvýší produkci bílých krvinek a odolnost organismu proti infekci.

  • Vitamín B6

Jeho nedostatek může mít za následek snížení produkce důležitých protilátek zapojených do imunity.

Minerály

Některé druhy minerálů mají schopnost posilovat přirozený obranný systém těla.

Pomáhá regulovat imunitní odpovědi a je nezbytný pro zrání a přežití imunitních buněk.

  • Železo

Je známé především pro podporu červených krvinek. Má však také svoji roli při posilování imunity. Anémie způsobená nedostatkem železa může narušit imunitní odpověď těla. Tím se zvyšuje riziko nemocí a infekcí.

Působí jako antioxidant. Pomáhá neutralizovat škodlivé volné radikály a snižuje tak poškození buněk. Kromě nastartování imunity se může selen podílet na regulaci dostatečných imunitních reakcí, brání tak šíření zánětů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz