Víte, co jsou hickory?

hickory

Hickory jsou netradiční plody ořechovce bílého. Obsahují velké množství organických látek, které našemu tělu poskytují celou řadu zdravotních výhod.

Stejně jako ostatní druhy ořechů podporují funkci nervového systému, mají blahodární vliv na mozek a nervy. Díky tomu, že obsahují komplexní sacharidy, dodají tělu potřebnou energii. Můžete je využít jako náhradu za sladkosti. Oproti sladkému nezpůsobí vašemu tělu kolísání hladiny inzulínu a glukózy.

Trávení a metabolismus

Vzhledem k tomu, že hickory obsahují přírodní vlákninu a celou řadu minerálních látek, jsou ideální pro podporu správného trávení. Podporují peristaltiku střev, pomáhají v boji proti zácpě, omezují plynatost a nadýmání.

Klíčovou součástí metabolických aktivit je komplex vitamínu B. Ořechy obsahují především vitamín B1, který je, kromě podpory metabolismu, potřebný také pro správné svalové funkce, činnost srdce a nervového systému.

Růst a vývoj

Většina lidí vyhledává potraviny, které podporují hubnutí. U ořechů hickory je tomu naopak. Mají vysoký obsah kalorií, podporují tak zvyšování hmotnosti. Do svého jídelníčku je mohou zařadit ti, kteří se například zotavují ze zranění nebo náročnější operace. Díky množství bílkovin, které obsahují, podporují zdravý vývoj a růst svalů a kostí. Díky vitamínu B dochází ke snadnějšímu metabolismu bílkovin a tím i k jejich účinějšímu zpracování.

Ořechy mají také pozitivní vliv na kosterní soustavu. Obsahují totiž hořčík, který pomáhá regulovat enzymatickou aktivitu v těle a úroveň hladiny vápníku. To má za následek prevenci či oddalování osteoporózy a dalších degenerativních onemocnění kosterního aparátu.

Upozornění na závěr

Pokud máte alergii na ořechy, měli byste se i tomuto druhu ořechů vyhýbat.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz