Víte, co je thalassoterapie?

Tato terapie je tisíce let stará metoda pocházející ze starověkého Řecka a spojující v sobě léčivou sílu mořské vody, mořských rostlin a mořského bahna. Díky obsahu cenných látek (vitamínů, minerálů a proteinů) dochází k rychlejšímu odplavování odpadních látek z pokožky.

Díky této metodě dochází k oživení pokožky, vyhlazení drobných vrásek, zpevnění kůže a zmírnění viditelných známek únavy. Další výhodou jsou i účinky relaxační. Nejlepší je absolvovat kúru v přímořském letovisku, ale můžete ji vyzkoušet i v lázeňských či wellness centrech nebo dokonce v domácím prostředí.

Obliba v poslední době stoupá

Mořská voda má na naše tělo blahodárný vliv, výtažky z mořských řas podporují vstřebávání velkého množství minerálů a stopových prvků do pokožky. Jsou to především hořčík, vápník, draslík, sodík, jód, soli, bróm, síra, lithium, chlór a stroncium, které jsou důležité pro správné fungování lidského organismu – významně podporují prokrvení, mají očišťující účinky, pozitivně ovlivňují nervovou soustavu, podporují zdraví kůže, vlasů a nehtů, uvolňují svaly, podporují regeneraci těla, regulují krevní cukr, podporují rovnováhu buněk i metabolismu.

Mořské řasy jakou součást terapie

V mořských řasách nalezneme celé množství minerálů a stopových prvků. Látky v nich obsažené podporují přeměnu tukových látek v tkáních. Kromě jejich podpory při odbourávání tuků a odpadních látek také podporují činnost jater. Pro domácí využití jsou ideální řasy nori, wakame, arame, dulse, agar, hijiki nebo kombu.

Domácí terapie z moře

  • Zábal z mořských řas

Pro jeho přípravu budeme potřebovat 6 lžic nadrcených mořských řas, vodu a potravinovou fólii. Nadrcené řasy smícháme s teplou vodou a vytvoříme hustou směs, kterou nanášíme na potřebná místa ( nohy, břicho, ruce), zabalíme potravinovou fólií, lehneme si pod teplou deku a asi 40 minut relaxujeme. Následně řádně omyjeme a pokožku ošetříme, nejlépe mandlovým olejem.

Sůl z mrtvého moře pro koupel nohou

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz