Jujuba – netradiční čínské ovoce

Chcete vyzkoušet exotické a netradiční ovoce? A slyšeli jste už někdy o ovoci jujuba? Jde o ovoce, které sice má netypický název, ale je velmi silnou ingrediencí, která se na světě využívá ji po celá tisíciletí. Co všechno poskytuje lidskému tělu? Jaký vliv má na vaše zdraví?

Přínosná jujuba

Jujuba neboli cicimek čínský je teplomilný stroj, který rodí tmavě červené až hnědé plody, které se sušené nazývají čínské datle. Plody mají vysoký obsah cukru, železa, jodu, kobaltu. V čerstvém stavu obsahuje také vitamín C.

Čerstvé i sušené

Jujubu je možno konzumovat dvěma způsoby a to jako sušené bonbony nebo také v čerstvé podobě. Je možno z ní vyrábět také šťávu. Díky celé spoustě antioxidantů a přínosných látek mají na vaše zdraví opravdu skvělé účinky. Jujuba obsahuje také celou řadu komplexních sacharidů, není tedy vhodným ovocem pro lidi s cukrovkou, může negativně ovlivnit hladinu cukru v krvi. Může však pomoci například detoxikovat tělo, chránit játra nebo posílit imunitní systém. Jaké další výhody jujuba má?

Pomáhá lepšímu spánku

Extrakt ze semen jujuby podporuje klidný a lepší spánek. V tomto extraktu najdeme sloučeniny, které napomáhají uklidňovat tělo i mysl. Pro podporu spánku je vhodné vyzkoušet jujubový odvar.

Detoxikace těla

Jujuba obsahuje také saponiny a alkaloidy, které mají velmi dobrý účinek na detoxikaci těla a očistu krve. Napomáhá odstraňovat škodlivé toxiny z těla. Umí také posílit imunitní a lymfatický systém, protože antioxidační látky pomáhají zmírňovat tlak a čistit tělo od toxinů.

Pevnější kosti

Jujuba obsahuje spoustu minerálů, především vápník, fosfor a železo. A tyto minerály, jak je známo, působí na kosti. Vlivem stárnutí dochází k degenerativním změnám v kostech, ty už nejsou tak pevné, jako tomu bylo před deseti lety.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz