Tropické ořechy jako součást snídaně nebo dokonalá svačinka

cashew-nut-1098177_1280

Všichni víme, že ořechy prospívají našemu zdraví. Našemu tělu nabízejí celou řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků. Významné jsou i jejich antioxidační vlastnosti. Mají blahodárný vliv na naši nervovou soustavu Jsou dokonalým pomocníkem při redukční dietě a v neposlední řadě snižují riziko vzniku infarktu a mrtvice.

Vyznáte se v tropických druzích?

Lískové ořechy, mandle nebo ořechy vlašské zná každý z nás. Vyzkoušeli jste však také ořechy tropické? Pokud chcete aby byly pro vaše tělo přínosem, je potřeba je konzumovat pouze v přirozeném stavu, nikoli pražené či solené.

  • Kešu ořechy

Nabízejí velký obsah vitamínů B1 a B2, které jsou dobrými pomocníky v případě menstruačních bolestí nebo v boji proti depresím a nervozitě. Také mají pozitivní vliv na sliznice a zrak, podporují činnost nervové soustavy a pomáhají zmírňovat únavu a napětí. Samozřejmostí je konzumace v přirozeném stavu, nikoli upravené. Jsou velmi oblíbené v kuchyni asijské.

  • Kolové ořechy

Tento druh ořechů není u nás příliš známý. Využívají se především díky svým stimulačním schopnostem, pro podporu vitality. V našich obchodech se prodávají především v drcené formě.

  • Makadamové ořechy

Nabízejí velké množství draslíku a kromě potravinářského průmyslu se jejich olej používá při výrobě kosmetických přípravků. Patří mezi nejdražší druhy.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz