TOP potraviny pro zdravou a čistou pleť

Jestliže chcete, aby vaše pleť byla čistá a zářivá, hledejte pomoc ve způsobu stravování. Vhodně upravený jídelníček má dobrý vliv na vzhled vaší pokožky. Potraviny, které podporují zdravý vzhled pokožky, obsahují zdravé živiny, vitamíny, antioxidanty, minerály a probiotika. Pokud do svého jídelníčku zařadíte čerstvou zeleninu a potraviny s vyšším obsahem bílkovin, vaše tělo bude fungovat tak jak má a projeví se to také na vzhledu pokožky.

Potraviny nízkoglykemické

Tělo je lépe zpracovává, mají malý vliv na krevní cukr. Jak ovlivňuje hladina krevního cukru vzhled pokožky? Velmi snadno. Pokud konzumujete potraviny vysokoglykemické, tělo, kromě jiného, produkuje více kožního mazu a ten zhoršuje stav pokožky. Mezi nízkoglykemické potraviny se řadí čerstvá zelenina, produkty obsahující celá zrna nebo luštěniny. Z ovoce pak se jedná o jablka, hrušky nebo borůvky. Vyzkoušejte také ovesné vločky, třeba jako domácí kaši, s ořechy a trochou medu.

Potraviny s obsahem probiotik

Probiotika mají pozitivní vliv na střevní a kožní mikrobiomy. Podráždění pokožky, nebo pokožka s akné, se objevuje v případě působení bakterií v pórech. Probiotika redukují množství bakterií v našem těle a také předcházejí jejich množení. Do probiotických potravin patří fermentované pokrmy, jogurty, kefír nebo kombucha.

Omega-3 zdravé tuky

Konzumace potravin s vyšším obsahem omega-3 mastných kyselin podpoří snižování zánětů v těle. Díky tomu dojde k redukci výskytu akné a pokožka bude čistší a zářivější. Do jídelníčku zařaďte ryby (makrela, losos, sleď, sardinky), ústřice, semínka (chia, lněné), vlašské ořechy, sóju a produkty z ní vyrobené.

Proteiny

Strava s vyšším obsahem bílkovin a nízkou glykemickou zátěží eliminuje výskyt akné. Kromě masa
se velké množství proteinů nachází také v luštěninách nebo vaječném bílku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz