Reishi – houby plné zdraví

baumschwamm-770055_1280

Houby jsou nejen potraviny skvělé chuti, ale našemu tělu přinášejí i celou řadu zdravotních výhod. Stejné je to i s lesklokorkou lesklou, známou spíš pod názvem reishi. Starověká východní medicína tuto houbu nazývá houbou nesmrtelnosti a lék králů. Pomáhá našemu tělu nejen podporovat imunitní systém, ale také v boji s rakovinou, snižuje výskyt chorob srdce, uklidňuje nervovou soustavu a pomáhá ulevit od zánětů a alergií. 

S jakými druhy se můžeme setkat?

Existuje šest různých druhů, které jsou rozdělené podle barev. Lidové léčitelství však dává přednost červené reishi, která se pěstuje na dlouhých dřevěných kmenech 12 měsíců. Tu považuje za nejvíce účinnou a léčivou. Tento druh se nejvíce používá v oblastech Severní Ameriky, Japonska, Číny, Korey nebo na Tchaj-wanu. Používá se především ve formě mleté pro přípravu čajů nebo jako součást polévek.

Zdravotní přínosy reishi

Především je to podpora našeho imunitního systému, pomoc v boji proti alergiím, podpora srdeční činnosti, fyzického i mentálního zdraví, pomoc při spánkových poruchách nebo vyčerpání. Se směsí Cordycepsu je to ideální prostředek pro zpomalení procesů stárnutí. Tělu dodá vitalitu a sílu.

  • Psychická nerovnováha

Příčin tohoto stavu je celá řada. Může způsobovat bušení srdce, neklidný spánek a člověk bývá nesoustředěný a zapomnětlivý. Reishi je prostředek, který pozitivně ovlivňuje činnost srdce a celé kardiovaskulární soustavy. Může působit jako prevence proti aterosklerotickým degenerativním změnám či ischemické chorobě srdeční.

  • Podpora imunitního systému

Podporuje oslabený imunitní systém a zmírňuje jeho nepřiměřené odpovědi. Využívá se tedy v případech autoimunitních nebo alergických reakcí. Bývá doporučována u lidí s astmatem, sennou rýmou a alergikům.

  • Kožní obtíže

Reishi pomáhá jedincům s atopickým ekzémem.

  • Podpora činnosti jater
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz