Naučte se sportovat venku: Tyto pohybové aktivity si zamilujete

Slunečné počasí a probouzející se příroda nás přímo vybízejí k venkovním přírodním aktivitám a sportovním činnostem. Příroda nám pomůže načerpat sílu a energii a posílit imunitní systém. Podpoří náš boj s jarní únavou. A navíc nabízí široké pole pohybových činností. Venkovní cvičení podpoří i naše srdce a plíce. Bez ohledu na to, kam směřujete, si můžete najít příležitost.

Jak na to?

Chůze - pokud zvolíte trochu rychlejší tempo, může být i chůze cvičení. Čerstvý vzduch pozitivně ovlivňuje činnost našeho těla. V poslední době si získává oblibu

Nordic walking – chůze se speciálními holemi – pomůže rozpohybovat celé tělo, zlepší práci především horní poloviny těla, podpoří jeho správné držení, zvýší kondici, pomůže spálit více kalorií, je vhodná pro všechny věkové kategorie a do jakéhokoli terénu.

Běh – v parku či v lese zvýší náladu i hladinu energie mnohem více, než cvičení v posilovně. Určitě pro vás bude příjemnější běhat venku, na čerstvém vzduch, než v posilovně na běžeckém pásu.

Pokud se rozhodnete s touto aktivitou začít, pamatujte, že zpočátku musíte volit pomalejší temno a kratší vzdálenosti. Pokud k této činnosti přemluvíte ještě další členy rodiny, nebo někoho známého, bude to pro vás o to příjemnější.

Cvičení s doplňky – cvičení v přírodě není monotónní a nabízí k využití celou řadu cvičebních doplňků (elastické pruhy, švihadlo, ale i to, co nabízí sama příroda).

Jóga nebo pilates – i tyto druhy cvičení lze přesunout z domova na zahradu či louku.

Badminton nebo tenis – tyto druhy aktivit vám umožní zapojit i ostatní členy rodiny.

Ať už zvolíte jakoukoli pohybovou aktivitu, nezapomínejte, že sluníčko je sice zdraví prospěšné, ale také může našemu tělu ublížit, pokud se mu vystavujeme příliš. Chraňte si tedy především hlavu a na pokožku použijte opalovací přípravky. Také nezapomínejte na doplňování tekutin, které se z těla při pohybu a na sluníčku ztrácejí rychleji.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz