Přírodní oleje pro dokonalou a příjemnou masáž

Masáže jsou příjemné, pomáhají uvolnit ztuhlé svaly a klouby, bojují proti stresu, posilují náš imunitní systém, zlepší nám krevní tlak, prokrví naši pokožku, která se tak stane vláčnější a pružnější. Také odstraňují odumřelé kožní buňky. Pomáhají v boji proti nespavosti.

Pro masáže se využívá řada přípravků a prostředků. Patří mezi ně i přírodní oleje. Víte, které můžete vyzkoušet?

Kokosový olej

Pro masáž je vhodnější volbou kokosový olej frakcinovaný. Není mastný, je v tekuté formě a je velmi lehký. Z tohoto druhu oleje jsou, pomocí tepla, odstraněné některé mastné kyseliny. Je to ideální volba pro masáže zaměřené na krátké tahy. Ty se používají cíleně na oblasti se svalovým napětím. Pokud patříte mezi ty, kdo trpí alergiemi na kokos nebo latex, tomuto oleji se vyhýbejte.

Jojobový olej

Sice nese název olej, jedná se však o vosk odebraný ze semen rostliny. Není mastný a kromě jiného má i pozitivní vliv na pokožku s akné. Jojobový olej je velmi dobře vstřebatelný, bez vůně a pachu a má dlouhou trvanlivost. Lze jej využít i jako nosný olej při aromamasážích.

Slunečnicový olej

Vyrábí se ze slunečnicových semínek. Jedná se o olej lehčí konzistence. Na kůži nezanechává pocit mastnoty, obsahuje složky, které mají pozitivní vliv na naši pokožku. Vzhledem k tomu, že se rychle kazí, měl by být spotřebován za krátkou dobu. Slunečnicový olej není vhodný pro ty, kdo mají alergii na produkty obsahující slunečnici.

Mandlový olej

Olej vyrobený z mandlí patří mezi oblíbené masážní oleje. Je lehce mastný, což usnadňuje masáže. Do pokožky se vstřebává velmi snadno a rychle, nedráždí ji. Vyhýbat by se mu měli lidé, kteří trpí alergiemi na ořechy.

Olej z meruňkových jader

Tento olej má obdobnou texturu i barvu jako olej mandlový. Obsahuje však více vitamínu E. Má
delší trvanlivost, pokožka jej snadno vstřebává, nezanechává pocit mastnoty. Je to dokonalý
pomocník i při aromaterapii. Je to vhodná alternativa oleje mandlového nebo kokosového.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz