Péči o pleť podpoří domácí pleťové masky

Po horkém letním počasí často bývá naše pleť vysušená a podrážděná. Její hydrataci, rozjasnění a osvěžení dodají pleťové masky. Ty se používají během zkrášlujících rituálů po celá dlouhá staletí. Pro jejich přípravu není potřeba shánět žádné speciální suroviny. Většinu z nich máme určitě doma, nebo si je snadno opatříme v obchodě.

Masky pro osvěžení a rozjasnění pleti

Banány, rajčata, med, bílý jogurt, mandlový olej nebo vaječné bílky jsou dokonalými pomocníky pro přípravu masek pro pleť unavenou a zašedlou.

  • Masky pro rozjasnění pleti

Pro všechny typy pleti je vhodná masky připravená z banánů, pomerančové šťávy a medu. Pro její přípravu budeme potřebovat jeden oloupaný zralý banán, polévkovou lžíci pomerančové šťávy a polévkovou lžíci medu. Banán rozmačkáme, přidáme k němu ostatní přísady, řádně promícháme a vzniklou směs naneseme na obličej. Necháme působit 15 minut.

Další možností je maska připravená ze dvou bílků a lžíce medu. Vzniklou směs necháme působit na obličeji 10 minut.

  • Maska pro osvěžení pleti

Pro ni si připravíme půlku oloupaného rajčete, lžíci bílého jogurtu a lžíci mandlového oleje. Vzniklou směs naneseme na obličej a necháme působit 20 minut.

Masky pro dokonalou hydrataci

Rozmačkáme dužinu z poloviny avokáda, přidáme lžíci olivového oleje a vzniklou směs naneseme na obličej, kde ji necháme působit 20 minut.

Dokonalou hydrataci nabízí okurka. Postačí jí půlku oloupat, nastrouhat a vymačkat z ní vodu, do té přidat našlehaný vaječný bílek a nechat působit 20 minut. Skvělé hydratační účinky nabízí také olivový olej. Musí však být extra panenský, lisovaný za studena.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz