Podpořte detoxikaci vašeho organismu

Detoxikace patří mezi přirozené procesy, které pravidelně probíhají v našem těle. Jednotlivé orgány, především játra, ledviny, plíce či kůže, se zbavují škodlivin, které se v nich nashromažďují a vylučují je z organismu. Někdy je však škodlivin tolik, že si s nimi tělo samo neporadí. Způsobují to stres, nevhodná strava nebo nedostatek pohybu. Je tedy potřeba s očistou organismu pomoci.

Pomoc při detoxikaci

Tělu je potřeba dodat látky, které podporují vylučování a vyplavování škodlivin z organismu. Také vhodná strava a dostatek tekutin tyto procesy podpoří.

  • Dostatek tekutin

Aby organismus správně fungoval, potřebuje dostatečný přísun tekutin. Na těch jsou závislé i ledviny. Ideální volbou je voda nebo bylinné čaje. Naopak nevhodné nápoje jsou takové, které obsahují velké množství cukru.

  • Vhodná strava

Do jídelníčku zařaďte co nejvíce lehké stravy, kterou si připravíte doma. Vynechejte pokrmy a potraviny zpracované průmyslově. Tělo vám bude vděčné za dostatečný přísun ovoce a zeleniny. Detoxikaci podpoří také superpotraviny mezi něž se řadí matcha tea, chlorella, spirulina či mladý ječmen.

 

 

Bylinky pro detoxikaci jako doplněk stravy

Jak již bylo řečeno výše, při detoxikaci hraje důležitou roli dostatečný pitný režim. Ten lze podpořit některými bylinkami či bylinnými směsmi, které mají detoxikační účinky. Mezi bylinky vhodné pro detoxikaci jater nebo ledvin patří například ostropestřec, který má pozitivní vliv na játra, šalvěj – podpoří regeneraci jater, zklidní žaludek a nabízí protizánětlivé účinky, zázvor – pročistí ledviny a podpoří naši imunitu. Silné detoxikační vlastnosti nabízí také březový list, krev pročistí čaj z kopřivy, močopudné účinky má řebříček, který navíc pomáhá čistit krev a nabízí účinky dezinfekční a protizánětlivé. Vyzkoušet můžete i pýr plazivý, který je nejen močopudný, ale podpoří lepší metabolismus a tělu dodá potřebnou rovnováhu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz