Kotvičník pro podporu imunity, svalovou hmotu nebo jako afrodiziakum

S největší pravděpodobností jsou domovinou této blahodárně působící bylinky oblasti Japonska a Číny, především oblasti kolem moře. Rostlina se však objevuje nejen v Asii, ale také v Evropě, Austrálii a Africe.

  • Tělu prospěšné látky

Blahodárné účinky rostliny, především afrodiziakální, využívali již staří Řekové. Ve starobylém Japonsku zase byla ceněna pro podporu imunity.

V kotvičníku se nachází velké množství fytosterolů, které patří do skupiny přírodních anabolických steroidů. Nejvíce jich obsahují semena a plody. Mezi další tělu prospěšné látky se řadí vitamín C, saponiny, flavonoidy, alkaloidy, taniny nebo třísloviny. Listy a nať obsahují, kromě jiného, bílkoviny, minerály a vlákninu.

  • Oblasti využití

V lidovém léčitelství se bylinka používá pro podporu zdravých funkcí močové soustavy, podpoří dobrou náladu, zlepší libido a sexuální aktivitu. Mužům pomáhá zvyšovat hladinu testosteronu a zlepší produkci spermií. Ženy ji využívají pro podporu plodnosti nebo během obtíží souvisejících s menstruačním cyklem.

Vzhledem k tomu, že obsahuje velké množství rostlinných fytosterolů, pozitivně působí na růst svalové hmoty. 

Jako doplněk stravy lze kotvičník užívat v různých podobách. Objevuje se ve formě čaje, kapek, tinktury nebo tobolek.

Kapky, tablety a tinktura obsahují extrakt z kotvičníku. Tablety užívají ti, kdo chtějí podpořit nárůst svalové hmoty, podpořit vitalitu a energii. U žen jsou pak pomocníkem v boji proti negativním příznakům spojeným s obdobím klimakteria. Tinktura z kotvičníku pozitivně působí na hormonální aktivitu.

Při používání jakéhokoli přípravku je potřeba dodržovat doporučené dávkování.

 

 

POZOR

Přípravky s obsahem kotvičníku slouží pouze jako doplněk stravy, nikoli jako náhrada za lékařskou péči. Před jeho používáním je vhodná konzultace s lékařem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz