Meruňky nejen na koláč, ale také do kosmetických přípravků

Meruňky jsou ovoce, které patří především k letnímu času. Nejen, že jsou chutné, ale našemu tělu nabízejí také řadu prospěšných látek. Samozřejmě mezi ně patří vitamíny (A, B,C), minerály a stopové prvky (železo, hořčík, draslík, mangan, měď, síra, fosfor, vápník), vláknina a přírodní cukr. V kosmetice je velmi oblíbený meruňkový olej.

Nejen meruňkový olej k péči o pleť

Meruňkový olej tvoří součást některých kosmetických přípravků. Vyrábí se lisováním meruňkových jader za studena. Je ideálním pomocníkem v boji proti stárnutí pokožky, proti akné a ekzémům. Zklidní pokožku, která je podrážděná vlivem slunečních paprsků, dodá jí potřebnou regeneraci. Kromě toho se dokonale vstřebává, nezanechává pocit mastnoty, neucpává póry. Je vhodný pro všechny typy pleti, pleť citlivou a dokonce i dětskou pokožku. Setkáme se s ním v řadě krémů nebo balzámů. Blahodárně působí také výtažky z dužiny meruněk. Ty dodají pokožce potřebnou hydrataci Z jadérek se pak připravuje přírodní peeling. S rozdrcenými jádry se můžeme setkat i v přípravcích, které jsou určené k péči o pleť mastnou. Esenciální oleje, vyráběné z meruněk, se přidávají do pohlcovačů pachů nebo jsou součástí vonných svíček.

Domácí pleťové masky s meruňkami

Pokud je pleť zašedlá nebo unavená, vyzkoušíme domácí pleťovou masku s meruňkami. Pleť hydratuje a dodá jí zářivý vzhled. Také má blahodárný vliv na pokožku podrážděnou a vysušenou od slunečních paprsků.

Příprava masky je jednoduchá, rozmixujeme dvě meruňky a přidáme do nich 1 lžíci kvalitního přírodního oleje. Vzniklou směs naneseme na obličej a necháme působit po dobu 15 minut.

Alternativou je pak ještě obohacení směsi o trochu mléka, případně kapku vitamínu E.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz