Očistěte svoje tělo přírodní cestou

V našem těle se ukládá celá řada škodlivých látek. Ty se do něj dostávají nejen z nevhodné stravy, ale také díky stresu nebo znečištěnému životnímu prostředí. Naše tělo jim umí, do jisté míry, odolávat. Pokud se jich však nahromadí větší množství, objevují se první příznaky toxicity těla. Patří mezi ně únava, bolesti hlavy, svalů a kloubů, vnitřní neklid, podrážděnost, žaludeční obtíže a nižší výkonnost. Viditelně se mění i stav pokožky, vlasů i nehtů.

Díky detoxikaci můžeme pomoci tělu škodliviny lépe odbourávat a odstraňovat.

Podpořte detoxikaci vhodnou stravou

Pokud pociťujete některé z výše uvedených příznaků, prvním krokem k jejich odstranění je vhodná úprava jídelníčku. Rozhodně vyřaďte ze své stravy jídla tučná a sladká. Vhodné nejsou ani potraviny mražené nebo konzervované, také zapomeňte na polotovary. Důležité je konzumovat jídla doma připravovaná. Detoxikační schopnosti mají některé složky potravy.

  • Vláknina

Velké množství se nachází v otrubách, čerstvém ovoci a zelenině, luštěninách, ořeších a zrnech. Pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi a upravuje v těle mikroflóru.

  • Lněné semínko

obsahuje antioxidanty mezi něž patří draslík, vitamín E a hořčík. Tělu dodá mastné kyseliny omega-3 a omega-6. Díky tomu dojde ke zlepšení stavu pokožky, vlasů i nehtů.

  • Švestky

Snižují otoky v těle, upravují pH žaludku a jsou vhodné pro dobré trávení. V období stresů podporují psychickou odolnost.

  • Dýně

Obsahuje malé množství kalorií, je dobře stravitelná, podporuje očistu střev, klidní nervový systém, posiluje cévy. Džus z dýně podporuje očistu jater od toxinů a látek radioaktivního charakteru.

  • Banány

Obsahují velké množství vlákniny, díky čemuž jsou velmi dobře stravitelné. Vysoký obsah draslíku podporuje normalizaci metabolických procesů v zažívacím traktu.

  • Pitný režim
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz