Když čaj, tak zelený

Čaj je nápoj, který se celosvětově těší velké oblibě. Je to dáno především jeho rozmanitostí a širokému chuťovému spektru. Velká většina druhů navíc prospívá našemu zdraví a tělu poskytuje celou řadu zdravotních benefitů. Patří mezi ně i čaje zelené.

Proč právě zelený čaj?

Konzumace zeleného čaje je doporučována, je však potřeba dávat pozor na množství, neboť jeho velký přísun by mohl naopak uškodit.

Zelené čaje svojí skladbou pozitivně ovlivňují náš organismus, který posilují a chrání před nachlazením.

  • Podpora imunity

Zelený čaj patří mezi velmi silné antioxidanty. Jeho antioxidační aktivita pomáhá organismu v boji proti oxidačnímu poškození, které se děje jako následek volných radikálů. Velkou roli v tomto boji hraje katechin obsažený v zeleném čaji. Imunitní systém posilují polyfenoly a flavonoidy.

  • Stimulace

Vzhledem k tomu, že zelený čaj obsahuje kofein, mohl by sloužit jako zdravější náhrada pro kávu nebo energetické nápoje.

  • Podpora relaxace

Zelený čaj obsahuje látku zvanou L-theanin, což je aminokyselina, která má příznivý vliv na mozek a pomáhá navozovat stav relaxace bez pocitů ospalosti, podporuje dobrou náladu a zlepšuje kvalitu spánku.

  • Omezení rizika vysokého krevního tlaku

Pokud má váš krevní tlak dobré hodnoty, je to ukazatel dobrého zdraví a vitality organismu. Zelený čaj má pozitivní účinky na hodnoty krevního tlaku.

  • Regulace hladiny cukru v krvi

Přítomnost fenolů a polysacharidů v zeleném čaji pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi.

Ochrana kůže

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz