Nápoj pro chuť i zdraví – to je YUZU TEA

Zdravý Yuzu Tea je tradiční korejský nápoj. Pro jeho výrobu se používají citrusy Yuzu a med. Nabízí vysoký obsah vitamínu C a antioxidanty.

Co je citron Yuzu a jaké výhody nabízí?

Jedná se o malý kulatý citrusový plod, vzhledem připomínající grapefruit, který má velmi silnou a nerovnou kůru. Také obsahuje velké množství pecek. Má pikantní chuť – kyselou a hořkosladkou. Připomíná směs citronu, mandarinky a grapefruitu. První zmínky o jeho blahodárných účincích pocházejí již ze starobylé Číny. Plody se zpracovávají podle tradiční asijské receptury, která je stará více, než tisíc let. Konzervují se v medu a cukru. Díky tomu zůstávají zachované antioxidanty a přirozený vitamín C. Jeho obsah je v těchto citrusech 3x vyšší, než v běžném citronu. Díky tomu je podporována naše přirozená imunita, funguje jako podpora zdraví. Také bojuje proti oxidačnímu stresu.

Vzhledem ke specifickým podmínkám pěstování se rostlina nachází pouze v oblastech Číny, Japonska a Jižní Korei.

Jak Yuzu Tea používat?

Velmi příjemná je jeho lahodná chuť. Pro podporu imunity si jej můžeme vychutnat jako teplý nápoj. V létě osvěží jako studený nápoj. Připravíme z něj drink pro sebe i pro naši návštěvu. Jeho skvělá chuť je osvěžující. Pochutnáme si na něm s tousty. Využijeme jej při vaření, dáme si jej na lívance. Jeho exotická chuť v nás navozuje fantazie. Pokud rádi grilujeme, pak z něj připravíme skvělou marinádu na grilování. Milovníci sladkého jej mohou přidat do svého oblíbeného moučníku nebo si z něj připravit želé na dort. V chladném zimním období zahřeje jako lahodný horký nápoj. Pro jeho přípravu postačí 1 lžíce Yuzu Tea, kterou zalijeme 250 ml horké vody. Pro výrobu osvěžující letní limonády postačí rozmíchat 1 lžíci Yuzu Tea ve sklenici studené vody a přidat několik kostek ledu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz