Makadamiové ořechy jsou méně známé, přesto mají celou řadu zdravotních benefitů

Makadamiové ořechy jsou u nás míně známé a jejich konzumace není tak častá, jak třeba u ostatních druhů. Jejich domovinou jsou oblasti Austrálie.

Ořechy mají jemnou máslovou chuť a krémovou strukturu. Obsahují celou řadu tělu prospěšných látek a také nabízejí některé zdravotní benefity. Velmi snadno je zařadíme do své stravy.

Obsah tělu prospěšných látek

Obsahují zdravé tuky, bílkoviny, vlákninu, minerály (mangan, měď, hořčík, vápník, železo), vitamíny (B1, B6, E), malé množství sacharidů a antioxidanty. Ty pomáhají neutralizovat volné radikály. Patří mezi ně především flavonoidy.

Zdravotní přínosy

Díky obsahu mononenasycených tuků podporují zdraví srdce a bojují proti zánětům a vysokému cholesterolu. Snižují riziko vzniku srdečních chorob.

Vzhledem k malému množství kalorií jsou vhodnou svačinkou při redukčních dietách. Vláknina v nich obsažená podporuje zdravé fungování trávicí soustavy a má pozitivní vliv na činnost střev. Zdravé tuky podpoří dobrý vzhled a pružnost pokožky a zlepší kvalitu vlasů a nehtů. Vzhledem k tomu, že obsahují vápník, podpoří zdraví kostí a zubů. Makadamiový olej má pozitivní vliv na pokožku a vlasy.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz