Liči a jeho zdravotní výhody pro naše tělo

Slyšeli jste někdy už o liči? Jde o poměrně zvláštní druh ovoce. Je to exotické ovoce, které má spoustu výhod a účinkuje pozitivně na lidské zdraví. Zhruba před čtvrt stoletím u nás nikdo moc nevěděl, co to vlastně to liči je. A i dodnes jsou lidé, kteří nevědí, co všechno vlastně to liči obsahuje a jak na lidské zdraví působí.

Nutriční hodnota liči

Liči obsahuje velké množství vitamínů, vitamín C, B6, riboflavin, kyselina listová, niacin. Také obsahuje spoustu minerálů, měď, draslík, fosfor, hořčík, mangan a další zdraví prospěšné látky, vlákninu, bílkoviny, polyfenolové sloučeniny. Tyto všechny látky působí pozitivně na lidské tělo.

Na první pohled liči nemusí vypadat moc příjemně. Jde o kuličku červené barvy, která má na sobě různé výrůstky. Ovšem jakmile liči oloupete, objeví se bílá a šťavnatá dužina, která má velmi příjemnou vůni. Kromě toho je doslova nabitá prospěšnými látkami prospěšnými pro zdraví.

Kde všude působí?

Liči má velmi málo kalorií a hodně vlákniny, což pomáhá očistit trávicí systém a pomáhá udržet váhu pod kontrolou. Navíc také umí udržovat elektrolytovou rovnováhu organismu. Umí posilovat imunitní systém, zlepšuje celkově trávení, podporuje pevnost kostí. Liči také díky draslíku udržuje oběhovou soustavu v dobré kondici a reguluje také hladinu krevního tlaku.

Vysoké množství vitamínu C funguje na imunitu, vaše tělo se díky tomu lépe vyrovnává s různými infekcemi. Umí pomoci proti překyselení žaludku, zlepší fungování nervového systému, optimalizuje metabolické aktivity, chrání pokožku, působí jako prevence proti rakovině.

Liči je napěchované antioxidanty, které skvěle působí proti volným radikálům. Olignol, které liči obsahuje, působí jako prevence proti stárnutí pokožky, chrání jí také před škodlivými účinky slunečních paprsků, podporuje také kolagen

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz