Jedlé kaštany nejen na chuť

Všichni jsme někdy na podzim sbírali v parku kaštany, ze kterých jsme si pak vyráběli zvířátka, krmili zvířátka v lese nebo je doma měli jen tak, na ozdobu, jako takový malý talisman. Kaštany je však možno také jíst. Samozřejmě, nejsou to ty, které člověk najde v parku, musíme sáhnout po těch jedlých kaštanech. Jsou mnohdy ozdobou vánočních trhů. Věděli jste však, že mají skvělé přínosy pro lidské zdraví?

Přínos pro tělo

Jedlé kaštany mají pro lidské tělo obrovský přínos, umí spoustu nemocí potlačit, posílit celkově lidské zdraví a dodat mu vše, co potřebuje. Mají vysokou výživovou hodnotu, obsahují vitamín B1, B2, B6, dále také vitamín E a C, karoten, biotin, draslík, sodík, hořčík, vápník, železo, měď, fosfor, chlor nebo také kyselinu pantotenovou.

Kaštanovníky jsou nádherné a mohutné stromy, které mají kožovité listy. Ty mají kopinatý tvar listů s pilovitým okrajem. V červnu se na něm tvoří květy. Samotné plody jedlých kaštanů dozrávají na podzim a to v rozmezí konce září až října.

Jaké poskytují účinky?

Vzhledem k tomu, že neobsahují sodík, tak jsou skvělými plody pro pacienty s ledvinovými a srdečními problémy. Umí působit proti průjmům, posilují činnost jater a také játra čistí od zplodin. Posilují srdce, mozku, ledvin. Umí také zmírňovat projevy revmatismu a zmírňují také dnu. Napomáhají proti psychickým poruchám a stavu úzkosti.

Jde o skvělý energetický a regenerační zdroj. Neobsahují žádný lepek, takže je mohou konzumovat i ti, kteří trpí celiakií. Neobsahují žádnou fruktózu ani glukózu, takže si je s klidem mohou dát ke svačině také diabetici.

Jedlé kaštany, díky obsahu všech prospěšných látek, mají pozitivní vliv na vaše nehty, vlasy a pokožku. Umí pomoci

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz