Jak zabránit vypadávání vlasů? Zaměřte se na správnou stravu

Jak zabránit vypadávání vlasů? Zaměřte se na správnou stravu

Vypadávání vlasů ovlivňuje celá řada faktorů. Může se jednat o zdravotní problémy, častý stres nebo nesprávnou stravu s nedostatkem některých živin. Patří mezi ně vitamíny (A, B, C, D, E) a minerály (zinek, železo).

Vitamín A

Většina z nás si vitamín A spojuje s dobrým zrakem. Tento vitamín však hraje důležitou roli také ve zdraví našich vlasů. Tělo jej potřebuje pro podporu růstu vlasů, má podíl na produkci kožního mazu, který udržuje pokožku hlavy hydratovanou.

Vitamín B

Jedná se především o biotin, který pomáhá přenášet živiny po těle, tedy i do pokožky na hlavě. Kvalitní výživa je pro růst a zdravý vývoj vlasů velmi důležitá.

Vitamín C

Nepodporuje pouze správnou imunitu, ale má i antioxidační vlastnosti. Chrání vlasy proti škodlivým volným radikálům, podporuje tvorbu kolagenu, který je důležitý pro správnou vlasovou strukturu.

Vitamín D

Jeho nízká hladina v těle bývá spojována s vypadávání vlasů a vznikem alopecie.

Vitamím E

Má antioxidační účinky, obdobně jako vitamín C. Jeho dostatečná hladina v těle je spojována s růstem vlasů.

Zinek

Také nedostatek zinku v těle bývá spojován s častějším vypadávání vlasů. Tento minerál má důležitou roli při růstu vlasové tkáně a také při její regeneraci.

Železo

Jeho nedostatek způsobuje anémii, které je též jednou z příčin vypadávání vlasů. Železo se podílí na fungování a tvorbě červených krvinek, které přenášejí kyslík.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz