Domácí masky z ovoce pro dokonalou pleť

fruit-1534494_1280

Ovoce tvoří součást našeho každodenního jídelníčku. Dělá však dobře, v podobě pleťových masek, i naší pleti. Poskytuje jí potřebné vitamíny, minerály a antioxidanty. Kromě toho pokožku oživí a osvěží.

Stejně jako u masek kupovaných, je potřeba před její aplikací pleť řádně očistit. Aby maska lépe účinkovala, je vhodné nechat pleť prokrvit a prohřát. Toho lze docílit napařením nad horkou lázní, masáží nebo peelingem.

Základ pro přípravu masky

Různé ovocné masky často mívají stejný základ. Ten si vytvoříme pomocí tvarohu, droždí, medu, olivového oleje, vajec, ovesných vloček nebo jogurtu. Záleží na tom, jaký typ pleti máme.

  • mastná pleť – ovoce a jogurt
  • suchá a stárnoucí pleť – olej, smetana, vejce, jahody a banány
  • všechny typy pleti – med, ovesné vločky, tvaroh, droždí

 

Pro každý typ pleti je vhodný jiný druh ovoce.

  • Jahody pro podrážděnou pleť

Jahody mají antibakteriální, stahující a hydratační účinky.

Pro přípravu masky si připravíme 8 kousků jahod, které rozmačkáme a přidáme k nim 2 lžíce medu a lžíci oleje – jojobového nebo mandlového. Pokud se na pleti začínají objevovat vrásky, můžeme použít i olej sezamový. Do směsi pak ještě přidáme několik kapek citronové šťávy a vše řádně promícháme. Masku naneseme na obličej a necháme působit 5 minut.

  • Jablka pro pleť problematickou a mastnou

Tato maska má antiseptické účinky a pleť pomůže hydratovat, čistit a stahuje póry. Jablko oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme k němu 1 lžičku bílého jogurt, 1 lžičku medu, 1/2 lžičky mleté skořice a 1 lžičku ovesných vloček. Směs řádně promícháme, naneseme na obličej a necháme působit po dobu 5 minut.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz