Chia semínka nejen k jídlu

chiaseed-3986385_1280

O chia semínkách většina z nás slyšela v souvislosti se zdravou stravou a superpotravinami. Málokdo však ví, že je to také prostředek pro krásnou pleť a prospívají také našim vlasům.

Prospěšné látky v semínkách

Lokální použití chia semínek je velmi účinný způsob, neboť kůže snáze absorbuje všechny prospěšné látky, které mají vliv omlazující, hydratační a regenerační.

  • Vitamín E
    Je důležitý pro udržení zdravé pokožky. Patří mezi velmi silné antioxidanty, pomáhá neutralizovat volné radikály, které způsobí předčasné stárnutí. Retušuje drobné vrásky a podporuje regeneraci suché kůže. Absorbuje některé druhy UV záření. Urychluje procesy hojení ran, podporuje stimulaci kapilár, díky čemuž se zlepšuje průtok krve v těle.

  • Omega mastné kyseliny
    Podporují zdravý vzhled pokožky a díky lokální aplikace bude pokožka vypadat mladistvě a zvýší se její pružnost a pevnost.

  • Zinek
    Patří mezi stopové prvky. Je to také silný antioxidant, který podporuje regenerační schopnosti kůže.

  • Hořčík
    Má za úkol zlepšovat úroveň vlhkosti suché pokožky.

Použití chia semínek v péči o tělo

Jak již bylo výše řečeno chia semínka jsou skvělým prostředkem v péči o tělo, podívejte se na možnosti jejich využití.

  • Péče o pokožku obličeje a těla
    Rozemeleme 1/4 šálku chia semínek, vsypeme do šálku vody a necháme 30 minut uležet. Následně směs nanášíme na obličej a tělo, vmasírujeme do pokožky a necháme 10 minut působit.

  • Maska proti stárnutí
    Připravíme si 2 lžíce chia semínek, 2 šálky chladnějšího zeleného čaje a 1 polévkovou lžíci medu. Všechny suroviny řádně promícháme, naneseme na obličej, krk a dekolt a necháme působit po dobu 10 minut.
    pi
  • Hydratační maska
    Pro přípravu budeme potřebovat 1 lžičku chia oleje, 2 bílky, 1 šálek jogurtu. Ze všech surovin připravíme směs, kterou naneseme na obličej a necháme působit po dobu 10 minut.

Objednat chia semínka online

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz