Blahodárné účinky soli z Mrtvého moře

sea-4426384_1280

Mrtvé moře je vlastně jezero, které se rozprostírá v oblasti mezi Jordánskem a Palestinou. Jeho stáří se odhaduje na více než 15 milionů let. Vody jezera obsahují více soli, než vody oceánů. Vzhledem k vysoké koncentraci soli v něm žije pouze minimální množství mikroorganismů.

Jeho slanost je však využívána pro léčebné účely a to již od dob starobylého Řecka, Říma a Egypta. Terapeutické vlastnosti vody z Mrtvého moře souvisejí s obsahem velkého množství minerálů, které se ve vodě nacházejí.

Léčivé účinky vody

Ve vodě jezera se nachází více než 20 prvků. Mezi ty, kterých je obsah nejvyšší, náleží hořčík, draslík, sodík, vápník a síra.

Čím tyto prvky přispívají k našemu zdraví?  Hořčík nabízí účinky protizánětlivé, pomáhá bojovat s depresemi, podporuje dobrý spánek a ovlivňuje činnost svalů. Draslík podporuje hydrataci organismu, činnost srdce a udržuje v těle správnou rovnováhu pH. Sodík má, kromě jiného, vliv na krevní tlak. Vápník ovlivňuje kvalitu kostí a zubů a síra je dokonalým pomocníkem v boji proti škodlivým bakteriím, které se dostanou do našeho těla.

Zdravotní účinky na naše tělo

Mimo vlivů zmíněných výše můžeme vodu z Mrtvého moře využít i pro další zdravotní přínosy.

Účinky dezinfekční a čistící má především síra. Ve vodě je jí obsaženo přijatelné množství a proti ji lze využít v případě výskytu mastné pleti nebo akné. Blahodárné jsou i její účinky exfoliační.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz