Alergie představují závažné zdravotní komplikace

Alergie představují závažné zdravotní komplikace. Otestujte se na ně pomocí domácího rychlotestu

Alergie představuje nepřiměřenou reakci našeho imunitního systému na zevní alergeny. Ty jsou součástí našeho okolí. Mezi alergeny patří, ve většině případů, látky s bílkovinnou povahou. Jedná se o různé druhy pylů, plísní, ale také zvířat potravin nebo bodnutí hmyzem. Významnou roli při vzniku alergií hrají i genetické predispozice. Na zvyšující se počet alergií má vliv i vývoj naší civilizace.

Hlavní příznaky alergií

Pokud se objeví alergie, ozve se imunitní systém. U každého člověka jsou příznaky trochu jiné a různě intenzivní. Mezi nejčastěji se vyskytující však patří tyto:

  • Zduří nosní sliznice.
  • Zarudnou a svědí oči.
  • Špatně se dýchá.
  • Objevuje se ekzémy, vyrážka nebo jiné kožní obtíže.
  • Bolí hlava

Které alergeny patří mezi nejčastější?

Alergenů je celá řada. Tyto patří mezi nejčastější:

Pyly – představují nejběžnější druhy alergenů. Pylové alergie se objevují nejčastěji v jarním a letním období. Vzhledem k tomu, že kvete hodně rostlin, pyl se přenáší volně vzduchem. Nejčastěji se jedná o pyl trav, keřů nebo stromů.

Roztoči a prach – tyto alergeny nalezneme velmi často v postelových matracích, prostěradlech, v kobercích, záclonách či závěsech. Roztoči mají rádi vlhké prostředí, které je málo větrané.

Plísně – i ty mají rády vlhké prostředí, kde se málo větrá. Nalezneme je na stěnách, ale také v potravinách.

Živočichové – nejčastěji se jedná o psy, kočky, králíky nebo exotické ptactvo. Jako spouštěč mohou být srst, kůže nebo sliny. Příčinou alergické reakce může být třeba také bodnutí hmyzem.

Potraviny – I některé specifické potraviny mohou být příčinou alergií. Nejčastěji jsou to mléko nebo mléčné produkty, arašídy, některé druhy ryb či mořských plodů, pšenice nebo vejce.

Samodiagnostický test na detekci alergenů v krvi

Pokud často kýcháte, svědí vás oči nebo se u vás objevují vyrážky či jiné kožní obtíže, otestujte se pomocí Rychlotestu Alergie. Při vzniku alergií hraje roli imunoglobin E, který může rychlotest odhalit. Výsledky testu máte do deseti minut a jeho spolehlivost se pohybuje kolem 97 %.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz