Pečujte o své klouby a zajistěte si bezbolestný pohyb

Pečujte o své klouby a zajistěte si bezbolestný pohyb

Správná péče o klouby je pro většinu z nás téma velmi důležité. Zdraví svých kloubů můžeme částečně ovlivnit i sami tím, že budeme dodržovat určitá opatření. Jak tedy o své klouby pečovat?

Pravidelný pohyb

Pravidelný a rozumný pohyb má pozitivní vliv na náš pohybový aparát a díky němu můžeme oddálit nástup kloubních potíží. Ke kloubním potížím přispívá nedostatek pohybu, nadváha nebo přetěžování kloubů dokonce i u mladších věkových skupin. Pokud dojde k poškození kloubní chrupavky, ztrácí svoji pružnost a pevnost a klouby začínají být ztuhlé a omezují nás tak v pohybu.

Vhodná skladba jídelníčku

Ten by měl obsahovat potraviny a pokrmy, které jsou bohaté na kolagen a nenasycené mastné kyseliny. Mezi ty patří také omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které mají blahodárný vliv na zdraví kloubů. Nacházejí se především v rybách a plodech moře. Další důležitou složku našeho jídelníčku představují potraviny bohaté na obsah vápníku a vitamíny D a K. Do této kategorie patří mléčné produkty, luštěniny, ořechy nebo listové druhy zeleniny. Také je dobré tělu dodávat dostatek kolagenu. V potravinách jej nalezneme třeba v aspiku, kvalitním kostním vývaru nebo v masných výrobcích. Tvorbu kolagenu podporuje vitamín C. Navíc eliminuje výskyt zánětů v těle.

Adelle Davis Dárkový balíček klouby

Tento dárkový balíček obsahuje kolagen na klouby a zinek forte.

Kolagen na klouby ADELLE DAVIS obsahuje kyselinu hyaluronovou, vitamíny, glukosamin a chondroitin. Směs je připravená v práškové formě a nachází se v ní až 14 pečlivě zvolených účinných složek. Tato komplexní kloubní výživa je ideální volbou pro všechny ty, kdo mají obtíže spojené s pohybovým aparátem, ale také třeba pro aktivní sportovce nebo všechny ty, kdo dávají přednost prevenci.

Vitamin D3 se podílí na vstřebávání vápníku a fosforu. Pomáhá regulovat správnou hladinu vápníku v krvi, a tím i průběh svalových stahů. Napomáhá ke zdravému spánku a zklidňuje nervy, čímž snižuje citlivost na bolest. Nedostatek se projevuje únavou, ztrátou chuti k jídlu, podrážděností a zvýšenou náchylností k infekčním onemocněním.

Vitamin K2 je stejně jako D3 rozpustný v tucích. Podílí se na vstřebávání vápníku tím, že vychytává a váže volný vápník z mezibuněčného prostoru. Podílí se na funkci jater a srážlivosti krve. Nedostatek se projevuje častým krvácením z nosu, silným menstruačním krvácením, zvýšenou náchylnosti k tvorbě podlitin a s tím spojeným praskáním tenkých podkožních cév.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz