Špagety s cizrnou, mandlemi a chilli

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
7 hrnků nesoleného zeleninového vývaru
½ lžičky drcených chilli papriček
500 g tenkých těstovin
1 plechovka cizrny
hladkolistá petrželka
¼ hrnku nesolených pražených mandlí
 

Instrukce

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte nasekaný česnek a restujte asi minutu. Přidejte vývar, chilli, ¾ lžičky soli a přiveďte k varu.
     
  2. Vložte těstoviny a za občasného míchání vařte asi 6 minut, dokud se skoro celý vývar neabsorbuje a těstoviny nebudou al dente.
  3. Poté vmíchejte cizrnu a petrželku. Rozdělte do servírovacích a podávejte s mandlemi.