Přírodní oleje pro naši pleť

Která žena by netoužila mít krásnou a zářivou pleť? Pokud chceme, aby naše pleť nejen vypadala, ale i byla zdravá a zářivá, je potřeba se o ní starat.

Jedním ze způsobí, jak své pleti dodat vše potřebné jsou přírodní oleje. Velkým trendem současné péče je návrat k přírodě, díky čemuž hrají rostlinné extrakty i přírodní oleje velkou roli v každodenní péči.

Výhody použití olejů:

  • Jsou vhodné pro všechny typy pokožky.
  • Existuje jich celá řada.
  • Mají jednoduché složení.
  • Jsou to zcela přírodní produkty.
  • Neobsahují žádné chemické přísady.
  • Nepotřebují konzervanty, umělé parfemace ani antibakteriální přísady.
  • Vykazují protizánětlivé účinky.
  • K zakoupení jsou i v praktických lahvičkách s kapátkem, které umožňuje snadné dávkování.

Známější zástupci

Mandlový – získává se ze sušených jader mandlovníku a díky svým zklidňujícím vlastnostem zaujímá mezi oleji jedno z předních míst. Najdeme v něm celou řadu vitamínů, minerálů, mastných kyselin a proteinů. Pokožku zachovává hydratovanou.

Arganový – tento vzácný marocký olej se extrahuje z arganových plodů. Je vysoce ceněný především pro velký obsah antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Pomáhá redukovat drobné vrásky a posiluje pružnost pleti.

Makadamiový – získává se z jader makadamiových ořechů. Napomáhá při regeneraci pokožky, dodává jí přirozenou hydrataci, pružnost a vláčnost. Obsahuje slabý sluneční filtr (SPF 3 – 4).

Růžový – tento druh oleje je velice často používán v oblasti jižní Evropy, západní Asie a severozápadní Afriky. Pleť léčí a regeneruje, napomáhá zpomalovat procesy stárnutí. Ideálně se hodí na jemné vrásky kolem očí a úst.

Měsíčkový – má protizánětlivé a zároveň regenerační účinky. Obsahuje celou řadu flavonoidů a antioxidantů, které chrání pokožku před působením volných radikálů.

Méně známé druhy

Pupalkový – obsahuje gama – linolovou kyselinu. Ta pomáhá mírnit otoky a podporuje průtok krve.

Meruňkový – napomáhá udržet elasticitu pokožky, rozjasňuje její povrch a podporuje poddajnost. Ideální je pro pokožku suchou či zralou. Obsahuje velké množství kyseliny olejové a linolové a vitamíny A a E.

Jasmínový – má příznivý vliv na všechny typy pokožky a je využíván především díky svým zklidňujícím účinkům.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz