Jak na ovocné letní osvěžení

V letním horkém počasí každý z nás touží po osvěžení. Můžete si připravit různé ovocné smoothie, zmrzliny nebo ledové nápoje.

Jejich výhodou je nejen osvěžení, ale i ovocný podíl a malé množství cukru. Navíc z nich tělo získá spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny.Přidat do nich můžete také smetanu nebo jogurt. Použít lze jakékoli čerstvé sezonní nebo tropické ovoce.

Použijte třeba...

Broskve – které neobsahují téměř žádný tuk ani sodík. Najdeme v nich však draslík, hořčík a vlákninu. Hořčík snižuje míru vyčerpanosti, vláknina pročistí střeva.

Mango – obsahuje velké množství antioxidantů, které chrání tělo proti oxidačnímu stresu a volným radikálům z vnějšího prostředí. Použít jej můžete samostatně nebo s trochou mléka či kysané smetany.

Ananas – kromě vitamínů obsahuje i sloučeninu bromelain, která pomáhá při zmírnění bolestí kloubů.

Do limonád se skvěle hodí citrusové plody v kombinaci s mátou. Dodají tělu nejen příjemné osvěžení, ale i vitamíny.

Borůvky – zvyšují obranyschopnost organismu, působí proti střevním potížím (průjem), mají pozitivní účinky na kůži poškozenou slunečním zářením.

Letní nejen ovocné drinky

Do letních limonád či drinků se hodí celá řada ovoce a v kombinaci s bylinkami vytvoříte osvěžující nápoje.

Vyzkoušejte - jahodovou limonádus bazalkou a kapkou balsamica, levanduli s citronem, zázvor a třtinový cukr, pomeranč a jablko, mátu s okurkou nebo meloun.

Osvěžující milkshaky

Pro tento případ použijeme ovoce, které doplníme mlékem nebo jogurtem. Skvělá je kombinace jahod s mátou. Velmi oblíbené jsou také jahody s banánem.

Do salátů i ovocných drinků můžete přidat také semínka či ořechy, které dodají další tělu prospěšné látky.

Pro mléčné základy je také vynikající podmáslí, které neobsahuje téměř žádný tuk ani kalorie, podporuje střevní mikroflóru, dodá tělu energii, obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz