Bylinný čaj pro pohodu a relaxaci

Bylinky jsou čistě přírodní prostředky, které působí na celý organismus. Při jejich používání si nevytváříme závislost. Jsou vhodné při jakémkoli nervovém vypětí, nespavosti či únavě.

Bylinky pro relaxaci, pohodu a uvolnění užíváme nejčastěji ve formě čajů, koupelí nebo je inhalujeme. Velice příjemné jsou i bylinné masáže.

Pokud máte problémy s nespavostí, zkuste si před spaním uvařit bylinný čaj. Pokud vyberete ty správné bylinky, čaj vám pomůže nejen zlepšit spánek, ale i uvolní organismus a navodí příjemnou atmosféru.

Vhodné bylinky

Meduňka – pomáhá tlumit úzkost a deprese, je vhodná na zklidnění a proti nespavosti, proto je čaj vhodný popíjet před spaním. Meduňka si získala oblibu i díky své jemné chuti s podtónem citronu.

Kozlík lékařský – tato bylinka má tišící účinky a zklidňuje. Je tedy vhodná při nespavosti nebo rozrušení. Pomáhá navodit přirozený spánek, zmírňuje úzkost a bušení srdce, má pozitivní vliv na nervovou soustavu a pomáhá navozovat harmonii organismu.

Levandule – je známá svými terapeutickými účinky při relaxačním masážích, ale můžeme si z ní připravit i dobrý čaj, který je vhodný při úzkostných stavech. Zlepšuje celkový stav organismu, pomáhá při regeneraci organismu, podporuje dobré trávení, má silné protizánětlivé i sedativní účinky.

Lípa – účinky lipových květů jsou především uklidňující a uvolňující. Esence v ní obsažené mají pozitivní vliv na organismus při nervovém podráždění, úzkosti či nervozitě. Čaj z ní je vhodný při poruchách spánku.

Heřmánek – má celou řadu pozitivních účinků na lidský organismus – tiší, uvolňuje, tlumí bolesti hlavy. Je vhodný při nervozitě a úzkosti. Je velmi oblíbenou přísadou celé řady čajových směsí. Je vhodný i pro malé děti.

Mučenka – pomáhá při stavech neklidu a poruchách spánku.

Dobromysl – posiluje organismus, pomáhá uvolňovat.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz