Zánětlivá střevní onemocnění pomůže odhalit samodiagnostický test

Zánětlivá střevní onemocnění pomůže odhalit samodiagnostický test

Mezi zánětlivá střevní onemocnění patří třeba Crohnova choroba nebo ulcerózní kolitida. Ty mohou vyžadovat další chirurgický zákrok. Máte-li podezření na tyto choroby, můžete si udělat samodiagnostický test na STŘEVNÍ ZÁNĚT. Test je rychlý a pohodlný. Detekuje kalprotektin ve stolici. Test má jednoduché a rychlé použití, výsledek máte za několik málo minut ze stolice. Ta se odebírá pomocí speciálního papírového proužku, který je součástí testu. Spolehlivost testu je přes 95%. Můžete jej provádět v klidu a pohodlí domova.

Kdy provádět test?

V případě déle přetrvávajících (4 týdny) nebo opakujících se (2x za 6 měsíců) bolestí břicha nebo průjmů. Vyšší pravděpodobnost střevního zánětu je i v případě krvácení z konečníku, úbytku hmotnosti nebo výskytu anémie.

Crohnova choroba

Jedná se o autoimunitní chronické onemocnění, které postihuje trávicí trakt. Jeho příčinou jsou zánětlivé procesy, které se objevují v různých částech trávicí soustavy. Nejčastěji se však jedná o oblast spojení tenkého a tlustého střeva. Její průběh může být bolestivý a může mít život ohrožující komplikace. Mezi nejčastější projevy patří bolesti v oblasti břicha, průjem který trvá dlouhou dobu. Může to však být i únava a úbytek hmotnosti. Také se může objevit podvýživa. Lékaři umějí potlačit její příznaky a zmírnit rozvoj.

Ulcerózní kolitida

Toto chronické onemocnění se objevuje ve střevní sliznici a postihuje tlusté střevo. Jedná se o vředový zánět tlustého střeva. Mezi typické příznaky patří křečovité bolesti břicha a průjmy. Epizody se pak střídají s klidovým stavem.

Mezi příčiny vzniku se řadí dědičnost, střevní infekční choroby, kouření, poruchy imunitního slizničního systému, nevhodná strava, dlouhodobý stres a dokonce i některé léky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz