Rostlinné oleje v kosmetice

Rostlinné oleje se získávají lisováním nebo extrakcí ze semen či plodů olejnatých rostlin. Mají blahodárný vliv na pokožku a díky tomu, že se svým složením podobají kožním tukům pokožky, tak se dobře vstřebávají a snadno pronikají až do mezibuněčných prostor.

Olivový olej

Tento olej je využíván již po dlouhá staletí díky svým schopnostem pokožku zklidnit a regenerovat. Pomáhá v celé řadě oblastí:

  • Čištění pleti – smíchejte lžíci oleje se šťávou z půlky citronu, naneste na obličej, lehce promasírujte a následně pleť omyjte a osušte.
  • Vlasová maska – ideální je zábal aplikovaný hodinu před mytím. Pokud máte vlasy mastné, aplikujte jej pouze na konečky. Olej dodá vlasům výživu.
  • Tělový peeling – smíchejte 2 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce olivového oleje a šťávu z jednoho citronu.
  • Dutina ústní – pravidelná masáž dásní je zpevní. Potíráním zubů se můžete zbavit skvrn od kávy, čaje či červeného vína.

Avokádový olej

Získává se lisováním nebo odstřeďováním kaše z rozemletých plodů. Je vhodný pro všechny typy pleti a to díky tomu, že je antialergický. Při používání pro pleť suchou, ochablou a povadlou jí pomůže navrátit pružnost a vyhladí drobné vrásky. Díky vysokému obsahu vitamínu E pomáhá v boji proti stárnutí a podporuje hojení drobných jizev. Chcete – li jej použít místo nočního krému nebo jako masku, pamatujte, že je potřeba jej nanést na vlhkou pleť. Olej vlhkost uzamkne do pokožky a díky tomu dochází k její lepší hydrataci.

  • Masáže – vhodné jsou v oblasti stehen, kde pomáhá v redukci celulitidy. Je však dobré jej smíchat s dalším oleje (jojobový, mandlový).
  • Péče o vlasy – působí jako prevence proti vypadávání, hydratuje pokožku.

Třezalkový olej

Výhody tohoto oleje znali již ve starověkém Řecku.

Třezalka je i dnes používána a to díky svým protizánětlivým účinkům. Napomáhá při hojení popraskané kůže a podporuje hojení jizev. Dobré účinky má i při léčbě svalových křečí či napětí.

Díky svým uvolňujícím účinkům je vhodná pro ženy v menopauze. Využít ji lze při úzkostných stavech.

Třezalkový olej má široké pole působnosti. Má pozitivní vliv při celé řadě kožních obtíží – spáleniny od sluníčka, popraskaná kůže a rty, akné a ekzémy, podporuje hojení jizev, obklady či masáže uleví od bolestí svalů a kloubů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení