Mějte zdraví prostaty pod kontrolou

Mějte zdraví prostaty pod kontrolou

Problémy s prostatou postihnou v určitém věku velké množství mužů. Důležitost této žlázy je často podceňována a pokud se chcete vyvarovat rizikům, vždy je nejlepší důkladná prevence. Chcete-li ochránit svoji prostatu, podnikejte tyto kroky pro její zdraví.

Zdravá váha

Obezita bývá spojena s několika zdravotními problémy prostaty, včetně rakoviny. Vyvážená strava a důsledné cvičení jsou důležité pro zdravou prostatu a udržení zdravé hmotnosti.

Dostatek zeleniny

Pro zdravou prostatu je důležitá strava bohatá na zelenou zeleninu. Vitamíny a antioxidanty obsažené v zelenině udržují prostatu zdravou. Zkuste do jídla každý den přidat hlávkový salát, špenát, kapustu nebo brokolici.

Vyšší konzumace tučných ryb

Tučné ryby (losos, makrela nebo sardinky) jsou považovány za superpotravinu. Obsahují Omega-3, které našemu tělu poskytují celou řadu zdravotních výhod. Tyto dobré tuky nespouštějí zánětlivé reakce.

Pravidelné cvičení

Cvičení působí preventivně na mnoho stavů, které ovlivňují zdraví prostaty. I 30 minut mírné aktivity každý den, jako je rychlá chůze nebo běhání, může mít dalekosáhlé zdravotní přínosy.

Dostatečná hydratace

Pitná voda je nezbytná pro prostatu a celkové zdraví. Dobrou volbou je i zelený čaj, který je bohatým zdrojem antioxidantů zvaných katechiny. Ty mají protizánětlivé a protirakovinné vlastnosti. Pravidelná konzumace zeleného čaje je spojována se sníženým rizikem rakoviny prostaty.

Zvládání stresu

Přestože stres nemusí přímo způsobit problémy s prostatou, dlouhodobý stres může oslabit imunitní systém, změnit hormonální rovnováhu a učinit vás náchylnějšími k nemocem.

Rychlotest Prostata PSA

Jedná se o samodiagnostický test na detekci prostatického specifického antigenu z krve. Výsledky máte v krátkém čase z krve. Test vyhodnotíte za 10 minut a můžete jej provádět v klidu a pohodlí domova. Jeho spolehlivost je 88%. Pokud je výsledek pozitivní, může vám test pomoci odhalit možné poruchy nebo onemocnění. Čím dříve budete možný problém řešit, tím rychleji zmírníte jeho následky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz