100% esenciální olej Ginger

100% Esenciální olej Ginger ROOT

Úžasné věci, které pro vás Yuzu olej může udělat

  • Podporuje imunitu, působí antimikrobiálně a protizánětlivě
  • Zlepšuje dýchací funkce, uvolňuje dýchací cesty
  • Podporuje správnou funkci žaludku a jater
  • Pomáhá při zažívacích obtížích, zmírňuje příznaky otravy jídlem, působí také proti nevolnosti
  • Zmírňuje příznaky virových infekcí
  • Podporuje správnou funkci srdce, zlepšuje krevní cirkulaci a pomáhá snižovat cholesterol
  • Pomáhá při úzkostech a depresích
  • Zmírňuje bolesti svalů, kloubů, menstruační a další bolesti
  • Podporuje libido

Kořen zázvoru je již po staletí považován za všelék. Ve 14. století se za 1 libru zázvoru platilo jednou ovcí. Zázvor se hojně používá při virových infekcích, nevolnostech, bolestech svalů a kloubů, k regeneraci organizmu a zlepšení krevního oběhu. V některých kulturách je považován za afrodiziakum.

YuzuYuzu vysoce koncentrovaný esenciální olej se získává z kořene indického zázvoru procesem parní destilace. Zázvorový olej má výrazné aroma, které lze popsat jako silné, teplé, kořeněné, dřevité, zemité. Používá se v především v aromaterapii, ale i v medicíně a kosmetice.

Zázvorový olej je výtečným pomocníkem především na podzimní a zimní měsíce a to díky svým antiseptických účinkům. V kombinaci zázvorového oleje s citrusovými oleji v difuzéru (např s Yuzu olejem) provoníte svoji domácnost a navíc pročistíte vzduch od virů a roztočů. Na další neduhy doporučujeme mít doma lahvičku zázvorového oleje celoročně.

Zázvorový olej se používá ke zlepšení krevního oběhu, je častým doplňkem směsí pro masáže, pro uvolnění bolesti svalů i kloubů. Mírně zředěný zázvorový olej v difuzéru může pomoci zmírnit nevolnost a kinetózu.

Tělo:

Díky obsahu více než 40 různých antioxidantů chrání zázvorový olej pokožku před volnými radikály a tím před předčasným stárnutím, zlepšuje elasticitu a regeneruje epidermis, napomáhá zmírňovat hyperpigmentaci a zjemňovat jizvy. Díky antiseptickým vlastnostem pomáhá pokožku detoxikovat a tím jí umožňuje přirozeně dýchat. Pomáhá s hojením akné a minimalizuje jeho další tvorbu.

Mysl:

V emoční hladině působí tento olej jako energizující a povznášející.

Doporučujeme vyzkoušet vonné směsi s:

Kořeněné, zemité tóny zázvorového esenciálního oleje se dobře mísí s dalšími teplými oleji, jako je skořice a kasie. Zázvorový olej můžete také smíchat se sladkými citrusovými vůněmi, jako je Divoký pomeranč, Yuzu olej nebo Ylang Ylang.

Bezpečnostní upozornění:

Jako každý esenciální olej, je zázvorový olej mírně fototoxický, nedoporučujeme ho tedy používat na přímém slunci, kdy hrozí podráždění kůže. Rovněž nedoporučujeme používat olej do koupele, kdy hrozí podráždění citlivých partií kůže.

Při aplikaci na pokožku doporučujeme vyzkoušet na malém kousku kůže a vyzkoušet snášenlivost. Je také vhodné olej naředit za studena lisovaným rostlinným olejem, abyste předešli případnému podráždění pokožky.

Tipy pro Vás!

Olej pro zklidnění bolavého břicha:

Přidejte 3 kapky zázvorového oleje do malého množství kvalitního rostlinného oleje (jojobový, arganový, olivový,…) a masírujte krouživými pohyby v oblasti bolestí břicha.

Nevolnost při cestování

Inhalujte zázvorový olej přímo z lahvičky během cestování, pomůžete tak předejít nepříjemné kinetóze.

Bolavé svaly po sportu

Přidejte pár kapek zázvorového oleje do neparfémovaného tělového krému či vazelíny a vmasírujte do pokožky. Pocítíte příjemné hřejivé uvolnění svalů.

Pročistěte si dýchací cesty:

Pro uvolnění přetížených dýchacích cest, snížení zahlenění a zmírnění zánětu jednoduše smíchejte do difuzeru 2 kapky každého z následujících esenciálních olejů: zázvor, šalvěj a eukalyptus. Tato směs také zmírňuje stres, vyrovnává hormony a zmírňuje příznaky alergií.

Peeling z třtinového cukru

Smíchejte ½ šálku třtinového cukru, ½ šálku kokosového oleje, přidejte 5 kapek zázvorového oleje, 5 kapek limetkového oleje (či jiného citrusového oleje). Používejte v letních měsících 2x týdně pro regeneraci pokožka a odstranění hyperpigmentací.

Tonizující omlazující pleťová maska:

Chcete-li vytvořit tonizující a vyživující pleťovou masku se zjemňujícími, rozjasňujícími a dokonce afrodiziakálními vlastnostmi, důkladně smíchejte 5 kapek zázvorového esenciálního oleje, 2 polévkové lžíce medu a 1 lžičku citronové šťávy. Poté směs dejte na 30 minut do chladničky. Naneste tuto směs na obličej jako masku a nechte ji působit 30 minut, poté ji opláchněte studenou vodou. O této masce je známo, že má omlazující a projasňující účinek na pleť.

Energizující šampon proti lupům:

Pro přirozené a účinné zklidnění pokožky hlavy postižené lupy lze do běžné dávky šamponu přidat 2 kapky zázvorového esenciálního oleje.

Maska pro husté a dlouhé vlasy:

Pro vlasovou masku, která stimuluje růst vlasů posílením cirkulace ve vlasové pokožce, smíchejte 10 kapek zázvorového esenciálního oleje a 10 kapek jojobového oleje v malé misce. Krouživými pohyby vmasírujte tuto směs do pokožky hlavy a nechte ji působit minimálně 30 minut, poté ji opláchněte a umyjte vlasy šamponem jako obvykle. Tato maska nejenže zabrání řídnutí a vypadávání vlasů, ale také vyživí prameny mastnými kyselinami, čímž stimuluje růst vlasů..

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz