Jarní detoxikace organismu

Jarní detoxikace organismu není nic složitého a náročného

Jarní období je časem očisty a obnovy organismu. Ten je po zimně vyčerpaný a unavený. Jak poznat, že tělo potřebuje očistu?

Fyzické příznaky nutnosti detoxikace

Jak na jarní detoxikaci organismu?

Způsobů je hned několik. Podívejte se, co byste měli dodržovat:

  • Vhodná strava

Strava by měla být bohatá na vitamíny, minerály a živiny, které detoxikaci podpoří. V jídelníčku by se měly objevit listová a brukvovitá zelenina, šťavnaté bobuloviny, výživná semena, libové maso. Vybírejte si co nejvíce bioproduktů. Vyhnete se tak pesticidům a herbicidům. Tělo potřebuje potraviny bohaté na vlákninu. Naváže na sebe toxiny nacházející se v trávicí soustavě a pomůže je z těla snáze vyloučit.

Přidejte do jídelníčku potraviny s obsahem chlorofylu. Ten pomáhá čistit játra a podporuje přirozenou detoxikaci organismu a také podporuje obnovu a hojení střev. Naleznete jej v zelených druzích zeleniny – špenát, kapusta, chřest, hlávkový salát, brokolice, zelené fazolky.

  • Dostatek tekutin

Denně dodejte tělu 2-3 litry čisté vody. Dobrou volbou jsou i bylinné čaje. Detoxikaci podpoří i voda s citronovou šťávou, kterou vypijete ráno, nalačno.

Další pravidla

Během očisty se vyhýbejte konzumace alkoholu a kofeinu. Dobré je i pocení – cvičení, saunování. Díky tomu může tělo vyplavovat škodliviny. Tělo potřebuje dostatek spánku – 8 hodin denně. Eliminujte kontakt vašeho organismu se znečištěným životním prostředím. Pro péči o něj vybírejte produkty organické a přírodního charakteru.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz